Bogdan pogađao sa sirenom, više nema dileme ko je MVP?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 05.04.2019.
08:25
Izvor: Sportske.net

Sakramento opet blizu pozitivnog učinka, dobra partija Bogdanovića. Čini se posle onoga što smo videli noćas da se MVP sezone zna...

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Oslabljeni Lejkersi nisu bili dostojan rival šampionu. Već u prvoj četvrtini kasnili su 27 poena, to je bio početak i kraj za domaće.

Jasno, pobeda je za šampiona veliki korak ka prvom mestu na Zapadu, četiri meča pre kraja imaju dve pobede više od Denvera, bolji međusobni skor, veoma sam blizu top pozicije u konferenciji.

Kazins je ubacio 21 poen, imao 10 skokova, Durant dodao 15 poena, pa se nisu osetili promašaji Karija i Tompsona. U prvoj četvrtini gosti su dali sedam trojki, domaćin promašio svih 10, na kraju su taj period igra završili sa 12 poena, što je crni rekord.

U timui domaćih nije bilo Lebrona, Bola, Harta, Kuzme, Ingrama.

Kingsi su dobili Klivlend, ponovo se približili 50% uspešnosti, žele da stignu do pozitivnog skoka, prvi put u 13 godina. Kada se to poslednji put desilo, igrali su u plej ofu, ove sezone neće u doigravanje, ali su napravili veliki korak napred. Bjelica je ubacio 10 poena, Bogdanović 18. Bogi je pogodio četiri trojke, imao 4 skoka i 5 asistencija.Badi Hild je pogodio pet trojki, domaćin je vodio od početka do kraja meča.

Bogdanović je inače pogodio sa sirenom na kraju treće četvrtine, dali su 14 trojki i to nakon što su promašili sedam od prvih osam.

Embid se vratio u tim Siksersa, ali nije pomoglo. Adetokumbo je bio nezaustavljiv, 45 poena, 13 skokova, 6 asistencija, 5 blokada. Ovom pobedom Baksi su overili prvo mesto na Istoku, ali i u čitavoj NBA. Ako eventualno stignu do borbe za prsten, imaće prednost domaćeg terena. Embid je ubacio 34 poena, imao po 13 skokova i asistencija, 3 blokade, ali skinuo je kapu Grku.

Čini se da je ovom partijom Adetokumbo prelomio, odnosno da uz činjenicu da njegov tim ima najbolji skor u ligi, zaslužuju titulu MVP-ija ove sezone.

U finišu je "Zver" dovela domaće do pobede, asistencijom Hilu i blokadom baš na Embidu prelomio je meč. Bobi Marjanović je igrao tri minuta, ubacio dva poena...

LA Lejkers - Golden Stejt 90:108
Sakramento - Klivlend 117:104
Filadelfija - Milvoki 122:128

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke