Bogdan o igranju za Srbiju: "Nikoga ne treba siliti"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.05.2019.
13:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Sakramento Kingsa veruje da će Nikola Jokić igrati na Svetskom prvenstvu, ali tvrdi da nijednog igrača ne treba siliti da nastupa za državni tim.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Pitanje nastupa Nikole Jokića za državni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu ponovo je aktuelizovano nakon što je Denver završio sezonu u NBA ligi.

Srpski košarkaš još uvek nije dao konačan odgovor da li će se odazvati pozivu Aleksandra Đorđevića, ali jedan deo javnosti njegove izjave tumači kao poruku da neće igrati za Srbiju.

"Ne znam da li će igrati, mislim da hoće, ne vidim razlog zašto da ne... Uvek sam za to ne treba nikoga siliti po principu 'hej, moraš da igraš'. Treba čovek sam da odluči", rekao je Bogdan Bogdanović u intervjuu "Sport klubu".

Košarkaš Sakramento Kingsa spada u igrače koji se uvek odazivaju pozivu selektora izuzev u situacijama kada zbog povrede nisu u poziciji da nastupe.

Bogdanović napominje da povratak u klub nakon reprezentativnih obaveza ume da bude komplikovan za neke igrače.

"Mislim da niko od naših ljudi ne razume do kraja koliko je teško vratiti se u tim posle reprezentativnih obaveza. Eto, ja sam se povredio prošlog leta, malo izgubio poziciju u Sakramentu, može i nečija karijera da ode u drugom smeru. Da ja nisam mentalno jak, možda je moglo i meni da krene nizbrdo, pa da ne mogu nikad da se vratim na vrhunski nivo", objasnio je Bogdan.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će u prvoj rundi takmičenja igrati u Grupi D protiv selekcija Angole, Filipina i Italije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke