Bogdan o disciplini, košarka u drugom planu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.03.2020.
18:30
Izvor: Sportske.net

Bogdan je pravi primer.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Disciplina je na prvom mestu za svakoga od nas, a tako razmišlja i Bogdan Bogdanović.

"Sve ovo je šokantno i neverovatno teško za svakoga, ali u ovome smo svi zajedno. Moramo da budemo disciplinovani, da naučimo koliko možemo o novom virusu. Lekcija za sve nas kao zajednicu i društvo, sa tim moramo da se suočimo i da budemo svesni koliko je ovaj virus moćan", rekao je Bogdan Bogdanović.

Srpski košarkaš ističe i situaciju u Sjedinjenim Državama.

"Nema mnogo razlike, sve je zatvoreno osim supermarketa i bolnica. Ove nedelje su uvedene još jače restrikcije u odnosu na prethodnu. Ne možemo da koristimo teretanu, sve dvorane su zatvorene i moramo da budemo strpljivi"
, kaže Bogdan za "Eurohoops".

Kaže i da ne postoje treninzi, već da se kod kuće održava forma.

"U ovim uslovima treninga nema. Trudim se da budem bolje, to je jedino što mogu u ovom trenutku. Pokušavam da sačuvam organizam i da budem sprema na ono što će doći. To je u stvari i najteže, ne znamo šta će biti i kada će se sve završiti. Ali moramo da budemo spremni i da ostanemo u formi"
, ističe on.

Košarka mu je već par dana u drugom planu.

"Više sam fokusiran na situaciju i pokušavam da ostanem pozitivan. Ne razmišljam o košarci. Postoje ljudi koji rade na tome, da naprave raspored kad sve bude gotovo. Svačije mišljenje je važno u ovom trenutku, šta god da se desi igrači moraju da budu spremni na sve, ali je sada zaista teško razmišljati o košarci. Svako se brine o svojoj porodici, a jedini način da sve bude u redu je da ostanemo u svojim domovima i da čekamo da se virus smiri", kaže on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke