Bogdan ljut na sebe, neka mu neko javi da je samo Danilović imao bolji debi!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.10.2017.
12:57
Izvor: Sportske.net

Drugi najbolji debi jednog srpskog košarkaša u NBA ligi...

Sportske.net/sacramentokingsphotos.com
Sportske.net/sacramentokingsphotos.com

Povezane vesti

Nakon što je propustio prve tri utakmice Sakramento Kingsa zbog lakše povrede skočnog zloba srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović upisao je noćas takmičarski debi u NBA ligi.

Ne može se reći da se radi o debiju iz snova, ali daleko od toga da Bogdan Bogdanović treba da bude nezadovoljan iako je posle poraza od Finiksa istakao da je ljut na sebe.

"Malo mi je ponestalo energije u drugom poluvremenu i potrebno mi je još nekoliko utakmica da se vratim u formu. Ljut sam na sebe zbog promašaja, ali to je košarka, nekad pogodiš, nekad promašiš, važno je samo da se naporno radi i veruje", kazao je Bogdanović.

Jasno, bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea posmatra svoj učinak iz drugog poluvremena kada je pokvario procente šuta i ostao bez značajno boljih brojki na svom debiju.

Sa druge strane, dvanaest poena (5/15 u šutu iz igre), 3 skoka i po dve asistencije i ukradene lopte deluje kao jako dobar učinak na debiju u NBA ligi što potvrđuju i sledeće informacije.

Ukoliko gledamo učinak koji su srpski košarkaši beležili na debitantskim mečevima u NBA ligi Bogdan je na drugom mestu iza legendarnog Predraga Danilovića.

Bivši košarkaški as koji trenutno obavlja funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije postigao je na svom debiju u dresu Majamija 16 poena. Danilović je takav učinak ostavio u susretu sa Klivlend Kavalirsima pre više od 20 godina, tačnije 4. novembra 1995. godine.

Oči vas nisu prevarile, Bogdan Bogdanović je iza sebe ostavio Vlada Divca, Predraga Stojakovića, Željka Rebraču, Aleksandra Đorđevića, Igora Rakočevića, Žarka Paspalja, Nikolu Jokića, Darka Miličića, Nenada Krstića...

Ukoliko posmatramo čitav region, odnosno igrače sa prostora bivše SFRJ onda Bogdan zauzima četvrto mesto iza Hrvata Gordana Giričeka (29 pts) i Dina Rađe (15 pts), odnosno bivšeg saigrača iz Partizana Saše Pavlovića koji je ubacio 14 poena za Portalnd 2003. godine.

Razloga za nezadovoljstvo svakako ne bi trebalo da bude jer početak obećava. Sada ostaje da Bogdan nastavi sa napornim radom koji će mu vremenom, bez ikakve sumnje, doneti uspeh u najjačoj ligi na svetu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maximovic
Wednesday, 25.10.2017
05:45

Neka neka, mozda da je dao jos 1-2 bi bilo idealno ali samo nek nastavi da sutira I nek mu to postane rutina pa makar I oni izgubili sve u prvoj sezone. Jer sad je bitnije formirati se sto bolje za neke naredne godine nego juriti nerealni play-off sad. A I njemu najvise nedostaje konstantna hladnokrvnost I taj segment ce najlakse da regulise sa dosta sutiranja gde si pod stalnim pritiskom realnog poraza a I odavno nije igrao utakmice gde jednostavno vise utakmica nije nego sto jeste favorit. Mislim da zahvaljujuci Divcu on moze mozda da izraste u nasu najvecu zvezdu koja je igrala u NBA(da nebude zablude mislim na deo gde ce ga gurati iako ga u tom trenutku neide zbog njega na visokoj funkciji I da ce trperi Bogdanove decije boginje u prvoj sezoni).

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 25.10.2017
14:08

Pa uopste nisi u pravu. Fila i Minesota su imale pa bar 5x talentovanije igrace od sadasnjeg Sakrementa,gde su dozvoljavali izivljavanje sa sutevima svim igracima i jos su bar 5godina tankovali ekipu i ni to nije vredelo sve dok sada nisu doveli proverene igrace,pa ce i sa njima jedva u PO. Takodje,ne znam na koji nacin je dobro za samopouzdanje promasivati bezbroj suteva?

avatar
Maximovic
Monday, 30.10.2017
01:42

Nisam mislio bas generalno na sam Sakramento vec vise na Bogdanovicev napredak za naredne sezone. A zadnja recenica bas mislim da mozes da napredujes sa konstantnim promasajima. On do sad nikad nije imao slobodu da sutira a da ga nekritikuju treneri ako i nepogadja.Uvek je bio pod pritiskom zbog toga dok u NBA dosta igraca trose suteve iako ih neide i nisu pod velikim pritiscima kao u evropi i bas racunam na taj segment da ce da ga za koju godinu vine i da ce ucestvovati u narednim god cak i na all-star u sutiranju trojki.

avatar
Manitu
Tuesday, 24.10.2017
19:57

U pravu je, ovo je bilo slabo.Da mu nije Divac i to forsiranje ne bi smeo da sutne dva puta na kos.Tako ti je u USA, zna se ko kosi a ko vodu nosi znaci Bogdane imas zescu privilegiju.

avatar
Navijač Juventusa
Tuesday, 24.10.2017
13:41

Fino izgleda na videu, ali 5/15 je slab sut za nekog ko je poznat kao vrsan suter. Ajde bolji to Bogi!

avatar
zlogi
Tuesday, 24.10.2017
13:32

sasvim pristojna statistika za debi, jos dok stekne ritam igranja u NBA, koji je dosta drugaciji od Evrope, trebalo bi da se snadje ko riba u vodi, narocito kad pogledamo da se NBA liga dosta promenila i da se mnogo forsira sut sa distance sto je Bogdanova jaca strana ^^

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 24.10.2017
13:26

Dobro je što je šutnuo 15 puta u prvoj utakmici, da pokaže da smije da šutne, a pogađaće vremenom. Bolje ovo nego da je dao 10 poena iz 3 šuta..