Bogdan i Kingsi skinuli veliki skalp, hoće li Lebron na rano letovanje?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 24.02.2019.
08:50
Izvor: Sportske.net

Kingsi dišu za vrat Klipersima, Srbi večeras očekuju pomoć od Jokića. Bolan poraz Lejkersa, Hjuston bez Hardena dobio šampiona, na Istoku izenađenje, Boston pao u Čikagu...

AP Photo/Steve Yeater
AP Photo/Steve Yeater

Povezane vesti

Nije bilo Hardena, ali je duh "Raketa" presudio protiv šampiona. Hjuston je slavio u Ouklendu, Kris Pol ih je vodio sa 23 poena, 17 asistencija, Erik Gordon je dodao 25, Farid 20, sa osam igrača gosti su slavili. Šampion se vratio u finišu, spustuio na četiri poena, Durant je ubacio 29, Kari 25, ali je serija Voriorsa prekinuta u reprizi Zapadnog finala koje su dobili u sedam mečeva prošle sezone.

Drajmond Grin je stao na nogu saigrača Kazinsa, povredio se, ali u ovom trenutku je bitno da će biti spreman za plej of.

Juta je slavila protiv Dalasa, Donovan Mičel je ubacio 25 poena, koliko i Riki Rubio, posao im je bio olakšan neigranjem Luke Dončića. Od početka, tačnije od druge četvrtine "Džezeri" su kontrolisali stvari i mada su se Mavsi vraćali na jedan posed i hvatali priključak pobeda je ostala u Solt Lejk Sitiju. Ovo je za Dalas četvrti poraz u nizu.

Milvoki je nastavio sa pobedama, Janis Adetokumbo je sa 27 poena vodio lidera protiv Minesote. Dodao je 10 skokova i 7 asistecnija, Kris Midlton je ubacio 20 od 28 poena u nastavku, Baksi hitaju ka čelnoj poziciji na kraju regularne sezone.

Iznenađenje je napravio odlični Sakramento u Oklahomi. Marvi Bagli igra strašno, 19 piena, 10 skokova, po 3 asistencije i blokade za drugog pika na draftu. Bogdanović je dodao 15 poena, Bjelica sada van rotacije. Kingsima su izmakli Voriorsi i Denver u finišu, konačno su uzeli veliki skalp jednog od najboljih timova na Zapadu. Badi Hild koji je blistao na koledžu Oklahoma, je pokazao svojim nekadašnjim navijačima za šta je sposoban, ubacio je 34 poena. Pol Džordž nakon vinera protiv Jute umoran, samo 14 poena, Vestbruk je ubacio 41, napravio ključni faul u napadu, na kraju su Kingsi sa bacanja odneli pobedu.

Iznenađenje večeri je priredio Čikago pobedom protiv Bostona, Lori Markanen je nastavio sa sjajnim partijama, ubacio je 35 poena, na drugoj strani Kajri se vratio sa 37, ali su Bulsi odigrali partiju sezone. Lavin je postigao rekord karijere sa 42 poena.

Detroit je slavio u Majamiju, Dragić se vratio u tim, ubacio je 4 poena za 15 minuta, zarđao je, biće mu potrebno vreme, D'Anđelo Rasel je nastavio u Ol-Star formi, 40 poena za trijumf Netsa u Severnoj Karolini.

Domantas Sabonis nastavlja sa odličnim partijama, 13 poena, 12 skokova, Pejsersi su slavili u Vašingtonu iako su napravili čak 23 greške i dozvolili rivalu da se vrati u meč. Vašington je daleko od plej ofa, kasne za Šarlotom četiri i po pobede...

Kada igra Kevin Lov stvari su pomalo drugačije za Klivlend, Kavsi su stigli do 14. pobede u sezoni, 32 poena, 12 skokova, na drugoj strani Valančunas je pokazao koliko je bitan za ovakav Memfis 25 poena, 11 skokova, ali njegov tim, baš kao i domaćin nema nikakvu šansu za doigravanje.

Isto se može reći za Atlantu i Feniks, mada domaćin ima gotovo duplo više pobeda, Houksi su stigli do dvadesete, prva petorka je igrala sjajno, Jong i Bazmor su dali po 23, Tajron Prins 21, na drugoj strani Sansi su vodili na oko šest minuta pre kraja i opet prokockali pobedu. Nisu dobili od 12 januara, u poslednjih 26 mečeva imaju par pobeda.

Bolan poraz Lejkersa protiv Pelikansa, pre svega zbog kontroverzi koje su pratile propali trejd Entonija Dejvisa. On nije ni igrao, Holidej je ubacio 27 poena, Rendl protiv bivšeg kluba 24, na drugoj strani Lebron 27, Ingram 29, ostatak tima, pogotovo rezerve nisu dodale ništa. Lebron je dočekan zvižducima i uvredama, ali više ga brine novi poraz, naime sada kasne tri i po utakmice za osmoplasiranim Klipersima, ispred njih su i Kingsi sa dve pobede više.

U prvom meču dana, iznenađenje u Filadelfiji, Portland je savladao favorizovane Sikserse...

Filadelfija - Portland 115:130
Juta - Dalas 125:109
Milvoki - Minesota 140:128
Golden Stejt - Hjuston 112:118
Oklahoma - Sakramento 116:119
Čikago - Boston 126:116
Majami - Detroit 96:119
Šarlot - Bruklin 115:117
Vašington - Indijana 112:119
Klivlend - Memfis 112:107
Nju Orleans - LA Lejkers 128:115
Atlanta - Feniks 120:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke