Bogdan dobio naređenje, neće mu pasti teško!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.10.2017.
09:30
Izvor: Sportske.net

Na prvi pogled začuđujuće ako se ima u vidu da je u pitanju timska igra. Sa druge strane, jasno je zašto trener Kingsa ima ovakav zahtev za Bogdana.

Beta/AP Photo/L.E. Baskow
Beta/AP Photo/L.E. Baskow

Povezane vesti

Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović uveliko se priprema za svoju prvu NBA sezonu, a trener Sakramento Kingsa Dejvid Jerger već je imao prilike da stekne uvid u kvalitete našeg reprezentativca.

Tokom predstojeće noći, po srednjeevropskom vremenu, Sakramento će odmeriti snage sa LA Klipersima što će biti prilika da na terenu vidimo Bogdana Bogdanovića i Miloša Teodosića, dvojicu Srba od kojih treneri Dok Rivers i Dejvid Jerger imaju slične zahteve.

Sećate se da je Dok Rivers pre samo dan, dva kazao kako želi da Miloš Teodosić uzima više šuteva? Gotovo identičnu izjavu dao je i strateg Sakramenta kada je Bogdan Bogdanović u pitanju.

"Moram da ga ubedim da postane malo sebičniji. Na NBA način sebičniji. Propušta da uputi neke šuteve koje želim da vidim da ih baš on pogađa", kazao je Jerger.

Trener Kingsa želi da Bogdan Bogdanović ima više poverenja u svoje šuterske sposobnosti jer će mu šuter njegovog kvaliteta biti potreban kada krenu takmičarski mečevi.

"Mi ćemo kad-tad imati probleme da postignemo koševe, a upravo je on dobar šuter. Zato mi je potrebno da pogađa. Mislim, on zna kako se igra, zna kako da ostane sam, a nama je to ovih dana baš problematično. On ume da dodaje u 'pik-en-rolu', ume da asistira iz pokreta, ume da doda i utrči, sve on zna - samo je potrebno da ga ubedim da bude sebičniji, da ne pokušava baš toliko da se uklopi", dodao je trener Kingsa.

Bogdan Bogdanović je od odlaska u SAD odigrao tri utakmice u dresu Sakramenta na kojima je prosečno postizao 4,3 poena i beležio 2,0 asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 12.10.2017
13:33

To je i glavna razlika između evropskog (čitaj srpskog, jugoslovenskog) shvatanja košarke i američke NBA.

avatar
Maximovic
Thursday, 12.10.2017
17:27

Glavna razlika je u tome sto evropljani dosta zadrzavaju loptu u situcijama kad neznaju sta da urade dok se u NBA to obicno zavrsava brzim sutem sa distance ili poludistance. Ne trosi se nepotrebna snaga na duele od kojih je isto pitanje dal ce da se realizuju na kraju.