Bobi zgrabio šansu, "Bradonja" nestvarno dobar, noć iznenađenja!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 11.01.2017.
08:33
Izvor: Sportske.net

Srbin odigrao solidno, dobio veću minutažu nego obično. Hardenove brojke za nevericu, noć obeležili porazi Klivlenda i San Antonija. DeRozan i Valančijunas okrenuli derbi Atlantika...

Eric Gay
Eric Gay

Povezane vesti

Detroit je poražen u Sakramentu, dobro su se držali, ali čim je odbrana popustila u poslednjoj četvrtini, izgubili su praktično dobijeno.

Imali su +9 na ulasku u poslednji period, ali je Sakramento ubacio 32 poena u poslednjih 12 minuta i okrenuo meč. DeMarkus Kazins je uz 24 poena, imao 13 skokova i 6 asistencija, Pistonsi nisu dali koš u poslednjih 75 sekundi.

Ono što je dobra vest je da je Bobi Marjanović dobio šansu i bio sasvim solidan. Srbin je odigrao desetak minuta, ubacio 8 poena, imao 4 skoka.

Šampion je pao u Juti i pored 29 poena Lebrona Džejmsa. "Džezeri" su odigrali u svom stilu, spustili su rivala na 92 poena, u napadu je sa 28 poena lavovski deo odradio Hejvard. Kavsi su se vratili u igru u nastavku, ali je Hejvard uspeo u napadu da ponovo donese prednost domaćinu. Lebron mu u tim trenucima nije mogao ništa. U drugoj četvrtini Klivlend je ubacio 12 poena, najmanje u sezoni. Loše su šutirali, a zanimljivo da Džejmsu ne ide u ovoj dvorani, ima skor 5-9 protiv Jute na strani, u karijeri.

On je odbacio tvrdnje da je to posledica nadmorske visine i kaže da je imao nekih sjajnih partija protiv "Džezera".



Portland je protutnjao kroz Holivud, lako su Blejzersi savladali mladi tim Lejkersa koji igra sa dosta oscilacija. MekKolum je brojao do 25, zanimljivo da je Portland dobio deset uzastopnih utakmica protiv Lejkersa. Gosti su dominirali u drugom poluvremenu, u prvom se Lilard ispromašivao, ali posle je sve došlo na svoje mesto, ubacio je 20 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija.

Golden Stejt je bio siguran protiv Majamija, Vajtsajd se vratio sa 28 poena i 20 skokova, ali je treća četvrtina odlučila. Očekivana pobeda vodećeg tima lige nije bila tako ubedljiva kao obično, Kari je flertovao sa tripl-dablom, 24 poena, 9 asistencija, 8 skokova, Durant je ubacio 28 poena, izostao je Klej Tompson koji je prethodna dva meča igrao bolestan, bio mu je potreban odmor. Kod Majamija Dragić 17 poena, iako domaćin nije bio na uoobičajenom nivou, gosti nisu imali šansu.

Neprijatno su iznenadili Sparsi, definitivno kod kuće igraju mnogo slabije ove sezone. Zaboravljeni Majkl Bisli je ubacio 28 poena, Antetokumpo je na parketu bio tek nešto više od devet minuta, nije se upisao, probao je da igra bolestan, ali nije baš ispalo slavno. Ništa zbog toga u finišu su Baksi pokazali da su odličan tim, ruku Brogdon je pogodio odlučujuću trojku, Manu Đinobili promašio sa sirenom. Malo opravdanje za Sparse je izostanak bolesnog Oldridža, ali svejedno, izgubili su prednost u finišu što im se retko dešava.

Hjuston je slavio protiv Šarlota, Harden nezaustavljiv. "Bradonja" je ponovo ubacio 40 poena, imao 15 skokova i 10 asistencija, izgubio je samo 4 lopte. Ovo mu je 11. tripl dabl u sezoni, 20. u karijeri. Šarlot je u seriji od devet pobeda,  u poslednjih sedam utakmica ima prosek 32.4 poena, 11.4 asistencija, i 9.9 skokova. On se upisao u istoriju, posle Maravića, Džordana i Vestbruka, postao je prvi igrač u istoriji koji je imao 40 poena u dva uzastopna tripl-dabla. Zaista ne postoji dovoljno reči da se opiše ono što Harden ove sezone radi na parketu.



Derbi Atlantika pripao je Torontu. Jer, hvalili smo Hardena, ali da ne zaboravimo DeRozana. Ispalio je rafal u Seltikse, 41 poen, imao je i 13 skokova. Reptorsi su bili u opasnosti da prvi put u sezoni izgube tri meča u nizu, ali je DeRozan preuzeo uzde i pobedom sačuvao Kanađane na vrhu Atlantika, ali i na drugom mestu konferencije, iza Kavsa. Videli smo zaista "krvoproliće" kako je meč opisao Dvejn Kejsi kouč domaćin, veliku borku pod koševima, prevagu u reketu doneo je Litvanac Valančijunas, imao je 23 uhvaćene lopte, najviše u karijeri. Upravo su njegovi skokovi doprineli da Toronto okrene u poslednjih pet minuta i serijom 19:4 dobije meč.

Atlanta je lako dobija u Bruklinu, Denis Šreder je ubacio 19 poena i imao 10 asistencija, preuzeo je ključeve tima posle odlaska Tiga u Indijanu. Hauard je imao 14 poena i 16 skokova, na drugoj strani Bruk Lopez 20 poena, Bogdanović 16.

Vašington je teže nego što se očekivalo dobio oslabljeni Čikago. Gubili su na poluvremenu, ali je Vol sa 26 poena i 14 skokova inicirao preokret. U trećoj četvrtini su izbrisali prednost Bulsa koji su u prestonicu doputovali bez Vejda i Džimija Batlera. Nije bilo ni Mirotića, meč je rešio Vol poenima šest sekundi pre kraja. Dobro ga je iznervirao Denzel Valentajn koji je plesao posle trojke u finišu. Čikagov ruki, inače 14. pik sa drafta je bio odličan, zgrabio je šansu, ubacio 5 trojki, ukupno 19 poena.

Rezultati:

Sakramento - Detroit 100:94
LA Lejkers - Portland 87:108
Golden Stejt - Majami 107:95
Juta - Klivlend 100:92
San Antonio - Milvoki 107:109
Hjuston - Šarlot 121:114
Toronto - Boston 114:106
Bruklin - Atlanta 97:117
Vašington - Čikago 101:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Madridista
Wednesday, 11.01.2017
13:03

Iako mnogo vise volim Vesbruka mogao bi Brada da osvoji MVPa. Jednostavno njegov tim ce biti top 3 a Vesbruk peti u najboljem slucaju, kroz istoriju koliko znam niko ko nije bio top 3 nije osvojio MVP. Mada obojica zasluzuju pa ko osvoji nek osvoji

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 11.01.2017
11:24

Damar is Fantastic!!

avatar
Red blood
Wednesday, 11.01.2017
10:32

Ovaj Van Gandi mi uopšte nije jasan.nNe znam da li je neko od centara imao problem,pa je Bobi igrao..jer,ne daje mu uopšte sansu i onda mu da 10 min protiv najboljeg centra u ligi.nNisam fan LBJ,ali da mu kazu da losije igra u Juti posle meca u kom je ubacio 29p?Pa ne moze sam protiv jedne od najjacih odbrana lige.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 11.01.2017
10:08

Beard domination! MVP!