Bobi se priključio reprezentaciji i poželeo sreću fudbalerima protiv Brazila: "Mislim da je čudo moguće"

Autor: Beta Beta
sreda 27.06.2018.
19:47
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbje u košarci Boban Marjanović rekao je danas u Novom Sadu da je fizički spreman za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kao i da mu neće biti teško da se uigra s ekipom, a dotakao se i fudbalske reprezentacije.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

"Trener Aleksandar Đorđević ima slične zahteve kao i prošle godine, dogovor je da treniram i da budemu dobroj fizičkoj formi, a ja sam fizički već bio spreman. Lepo sve to izgleda za sada. Lako mi je da se umno priključim reprezentaciji", rekao je Marjanović novinarima u Novom Sadu.

Reprezentacija Srbije će u petak, 29. juna u Tibilisiju igrati protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a u ponedeljak 2. juna u Novom Sadu protiv reprezentacije Nemačke u velikoj dvorani SPENS-a.

Marjanović je napomenuo da su pojedini igrači reprezentacije povređeni, ali da je tim odličan i da veruje da će moći iznese dobre utakmice u kvalifikacijama.

Prema njegovim rečima, sa reprezentacijom Gruzije je već igrao na Evropskom prvenstvu, uz ocenu da su "težak i jak" protivnik, sa mnogo perspektivnih igrača protiv kojih je teško igrati.

"Posebno na njihovom terenu. Mislim da nas očekuje jedna od najtežih utakmica, a uz sve to očekuje nas i dug put do Gruzije. No, mislim da će sve biti okej, samo moramo da ostanemo fokusirani, jer ipak je to težak protivnik", dodao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, utakmica sa Gruzijom mu je važna jer će mu biti prva sa timom, a tek nakon nje će početi da razmišlja o meču sa Nemačkom.

"Prva utakmica će pokazati mogo više od druge, i nadam se da će nam biti samo vetar u leđa za Novi Sad. Očekujemo dosta publike i navijača koji će nas bodriti, ali Nemačka nije za potcenjivanje, ima dobrih igrača, a i izgubili smo meč tamo", rekao je Marjanović.

Dodao je da je svaka utakmica teška, ali da istovremeno donosi i iskustvo o tome "na šta se treba obratiti pažnja u budućim mečevima".

Marjanović je jedini igrač u reprezentaciji koji dolazi iz NBA lige. On je dodao da "očekuje čudo" večeras na utakmici fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, koju nacionalni tim od 20 sati igra protiv Brazila.

"Mislim da je čudo moguće. Igrali su stvarno dobro i dobro su se pokazali. Pritisak je na oba tima veliki, ali nadam se našoj pobedi", kazao je Marjanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke