Bobi opet igra, dobio po nosu! Šampion preslišan, lider slavio i preko granice!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.02.2019.
09:07
Izvor: Sportske.net

Posle dužeg vremena Marjanović na parketu, solidna partija u gradskom derbiju. Fili delio lekcije u Ouklendu, Baksi ne posustaju...

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Za Lejkerse je najvažnije, vratio se Lebron Džejms, ubacio 24 poena, imao 14 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl.

Vratile su se i pobede, posle produžetka, Lejkersi su tukli komšije Klipse i približili im se na jednu pobedu.

Za promenu, na parketu smo videli i Bobija Marjanovića, ubacio je 11 poena, imao 5 skokova, promašio samo jednom iz igre. Teo i dalje bez šanse, Lu Vilijams je dao 24 poena, Bobi je imao značajnu ulogu u završnici regularnog dela kada su Klipersi izbrisali minus. Ipak, na kraju, Bobi je dobio po nosu od Lensa Stivensona, sudije su svirale faul srpskom divu, tada su Lejkersi otišli na +5 u produžetku i dobili meč.

Netsi su se dobro držali u San Antoniju, ponovo D'Anđelo Rasel, 25 poena, 9 asistencija, ali nije bilo dovoljno. Derik Vajt je odigrao utakmicu karijere, ubacio 26 poena, domaćin je u poslednjoj četvrtini okrenuo rezultat. Vratio se DeRozan, postigao 15 poena, imao 10 skokova. Inače Rasel, lider Netsa će verovatno zameniti povređenog Oladipa na Ol-Staru, ili je makar glavni kandidat da tako bude.

Golden Stejtu nije pomogao ni Stef Kari sa 41 poenom, pobedu iz Ouklenda odnela je Filadelfija. Embid je rasturio šampiona u reketu, 26 poena, 20 skokova, Simons je takođe dodao 26 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, tandem Filija je pokvario debi Kazinsa pred domaćim navijačima. U finišu su se Voriorsi spuštali par puta na -5, ali su gosti ipak sačuvali pobedu. Bugi Kazins je dao 7 poena, imao po 6 skokova i asistencija, 3 ukradene lopte, ali Golden Stejt je prekinuo seriju od 11 pobeda.

Derbi Istoka pripao je vodećem timu lige, Baksima. Adetokumbo je sa 19 poena, 9 skokova umirio Kanađane preko granice, Midlton je dodao 18, ovo je prvi poraz Toronta kod kuće posle 10 mečeva. Odbrana je odigrala glavnu ulogu, Reptorsi spušteni na 92 poena, Baksi imaju isto pobeda kao Toronto, ali i tri poraza manje. Oni su dobili i ovogodišnju seriju sa timom iz Kanade, dobili su tri od četiri meča. Siakam je ubacio 28 poena, Leonard 16, uz slab šut kod domaćih.

Nikola Vučević je svoj prvi Ol-Star proslavio sa 17 poena, 10 skokova, 5 asistencija, Medžik je savladao Indijanu koja tone posle povrede Oladipa, izgubili su sva četiri meča.

Majls Tarner je ubacio 27 poena, Bojan Bogdanović 21, ali je u finišu Terens Ros bio sjajan, 13 od 30 poena dao je u poslednjoj četvrtini. U penal završnici Di Džej Ogastin je bio miran, pa je pobeda ostala na Floridi.

Detroit je dobio Dalas, Dramond je ubacio 24 poena, imao 20 skokova, Dončića nije bilo u timu, kao ni DeAndre Džordana, Denisa Smita Džuniora i Vesa Metjusa koji u trejdu za Porzingisa odlaze u Njujork. Oni čekaju dokumenta za prelazak u Nikse, sve to olakšalo je posao Detroitu. Dramond je rešio utakmicu na najneverovatniji način, bacanjima, naime, on je pogodio oba penala u finišu, odveo domaćina na +4 i stavio tačku. Ako imamo u vidu kako izvodi bacanja, ovo je podvig.

Rezultati:

LA Klipers - LA Lejkers 120:123
Golden Stejt - Filadelfija 104:113
San Antonio - Bruklin 117:114
Toronto - Milvoki 92:105
Orlando - Indijana 107:100
Detroit - Dalas 93:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke