Bobi o reprezentaciji - Da li će na leto igrati za Srbiju?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.04.2018.
16:02
Izvor: Sportske.net

Bliži se kraj sezone u NBA ligi, ali i novo okupljanje našeg nacionalnog tima.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Ove godine prvi put posle dugog perioda nemamo nijedno veliko takmičenje nacionalnih timova, izuzev kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje su u toku.

Reprezentacija Srbije je u prvoj fazi kvalifikacija u grupi sa Nemačkom, Gruzijom i Austrijom i posle četiri odigrana kola ima učinak od tri pobede i jednog poraza.

Narednu utakmicu Saletovi ''Orlovi'' igraće 29. juna, kada će gostovati selekciji Gruzije, a tri dana kasnije dočekujemo Nemačku u poslednjem kolu Grupe G.

Za razliku od prethodna četiri susreta, selektor Aleksandar Đorđević će moći da računa na znatno jači sastav, pa možda i igrače iz NBA lige, poput Bobana Marjanovića.

Centar LA Klipersa je na tu temu govorio u izjavi za sajt FIBA i potvrdio da njegova želja postoji...

''Ako budem u prilici da igram za moju zemlju ovog leta, ja ću to sigurno učiniti. Važno mi je da igram za Srbiju, volim da predstavljam moju državu i kad god imam priliku, ja to činim. Želim da pomognem Srbiji i sada i u budućnosti i cilj mi je da još nekoliko godina nastupam za reprezentaciju'', izjavio je Marjanović.

Reprezentacija Srbije je na prošlom Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, a Marjanović veruje da na narednom šampionatu u Kini 2019. godine naš nacionalni tim može da ostavi još bolji utisak. Naravno, prethodno se treba kvalifikovati.

''Nastavljamo da napredujemo i siguran sam da za Srbiju tek dolaze dobri dani. Imamo potencijal da napravimo odlične stvari, bićemo još bolji jer imamo igrače i talenat za to.

Borba za medalje će biti teška, ali mi želimo da budemo među najboljim timovima, kao što smo bili i na prethodnim takmičenjima. Kada predstavljaš Srbiju, igraš srcem i daješ maksimum na terenu. Veliki je ponos nositi taj dres, a mi svi želimo da svi Srbi budu ponosni na nas",
istakao je Marjanović.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke