Bobi najbolje u sezoni protiv šampiona, bez "stare kuke" Manua nema pobede!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.12.2017.
09:40
Izvor: Sportske.net

Konačno prava šansa za Bobija Marjanovića, pokazao koliko može. Bogdanović i Kingsi se na leđima večnog Zeka Rendolfa radovali u Nju Orleansu, deda Đinobili oborio lidera lige!

AP Photo/Carlos Osorio
AP Photo/Carlos Osorio

Povezane vesti

Loše je počelo za Denver, ali su se na vreme prenuli na Floridi. Kenet Farid je predvodio tim sa 20 poena i 10 skokova, klupa je dala veliki doprinos, pa su Nagetsi protiv Orlanda, i bez povređenog i bolesnog Jokića okrenuli rezultat i prekinuli
seriju poraza. Vučević je vodio domaćina sa 21 poenom i 17 skokova, ali nije bilo Furnijea.

Za razliku od prethodnih mečeva, Denver je odigrao dobru odbranu, ovih 89 poena je drugi najmanji broj koševa koji su dozvolili rivalu od početka sezone. Jokić je blizu povratka na teren...

Bilo je tesno, ali kada nema Karija, jasno je, Kevin Durant nosi tim na leđima. Voriorsi su slavili u Detroitu uz 36 poena Duranta, imao je 10 skokova, 7 asistencija i 5 blokada.



U prvom poluvremenu šampion je promašivao, ali su posle krenuli sa serijom koševa, stekli prednost, odbili napade domaćina i na kraju slavili, iako je Detroit imao šansu u finišu, Redži Džekson je promašio produžetak.

Za promenu videli smo i Bobija Marjanovića, oko 14 minuta, najviše zu sezoni, odlična partija, 10 poiena, 4 uhvaćene lopte.

Seriji Klivlenda je kraj, Lebron je dao 29 poena, dve asistencije su mu falile do tripl dabla, ali je Indijana dobila utakmicu, Viktor Oladipo igra sjajno. Ubacio je 33 poena, rešio novu utakmicu, poznat po svojim odlučujućim šutevima, pogodio je i prelomio za +6 Pejsersa, posle čega nije bilo povratka za Kavse. Dobio je kompliment od Lebrona koji je rekao da je nekad problem bio Pol Džordž, sada je Oladipo. Kavsi su poraženi posle 13 pobeda.

Iznenađenje u Šarlotu, Čikago je stigao do četvrte pobede u sezoni. Ovaj poraz pokazuje koliko Hornetsi imaju lošu sezonu, iako je Hauard ponovo bio odličan, 25 poena i 20 skokova. Meč je prelomio Finac Markanen, u produžetku, ruki je ubacio 24 poena, i ključnu trojku u dodatnih pet minuta, klupa je ubacila 32 poena, vratio se Mirotić u akciju, 6 poena za 15 minuta.

Slavio je i Sakramento posle produžetka, odneli su pobedu protiv Pelikansa. Zek Rendolf doživljava drugu mladost, ubacio je 35 poena i imao 13 skokova, letos su mu se smejali da je star, debeo, nezainteresovan, dobili su odgovor. Bogdanović je odigrao 25 minuta, ubacio 8 poena. Na drugoj strani, vratio se Entoni Dejvis, najefikasniji Kazins  38 poena, imao 11 skokova, ali je prodao i 8 lopti i bio slab kada se odlučivalo, u poslednjoj četvrtini i overtajmu.



Rendolf je ubacio pet trojki, najviše u karijeri, od toga dve u produžetku.

Milvoki je dobio Dalas, Adetokumbo ubacio 27 poena, dok je Toronto produbio kriz Memfisa, Kanađani su slavili u Tenesiju, posle odlične poslednje četvrtine, De Rozan je ubacio 26 poena.

Za kraj smo ostavili derbi, Boston je i pored 36 poena Kajrija Irvinga pao u Teksasu. Sparsi su slavili u neizvesnom meču, a rešio je "deda" Manu. Đinobili je pogodio odlučujuću trojku pet sekundi pre kraja i prelomio. Irving nije uspeo da donese produžetak, a uz sve povrede, San Antonio je izgubio i Danija Grina u provom poluvremenu. No, odigrali su sjajnu odbranu početkom poslednje četvrtine, izbrisali minus i na kraju oborili vodeći tim lige. Leonard bi mogao da se vrati, odnosno da odigra prvi meč u sezoni večeras u Feniksu, ali Popović nije želeo da to potvrdi, mada je priznao da je "Kandža" blizu povratka na parket.

Rezultati:

San Antonio - Boston 105:102
Memfis - Toronto 107:116
Milvoki - Dalas 109:102
Nju Orleans - Sakramento 109:116 pr.
Šarlot - Čikago 111:119 pr.
Orlando - Denver 89:103
Indijana - Klivlend 106:102
Detroit - Golden Stejt 98:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Šmigić
Saturday, 09.12.2017
11:21

Bobi kad bi dobio bar 25 min po mecu,izdominirao bi medju Amerima..20 poena 15 skokova 6 asistencija i 4 blokade..moja vizija i bilo bi ovako sigurno,ali svesni su sujetni Ameri toga pa se plase da mu daju sansu !!!

avatar
prike
Saturday, 09.12.2017
11:20

Konstantno dobar, samo kad ga puste.

avatar
Manitu
Saturday, 09.12.2017
10:59

I Boban i Bogdan su imali prosecne partije.Ozbiljan ucinak je od 15 poena pa na dalje + 7-8 asistencija ili skokova i naravno par ukradenih lopti ili par blokada.Sta nas lozite kao za Tea, maestralno a dao 4 poena.Sto se tice Bobija, smotan je u svom velikom telu ali se bori i cuti, ceka sansu.Nadam se da ce i Bogdan mnogo vise raditi i mnogo vise se posvetiti kosarci ako hoce da bude ozbiljan igrac.

avatar
Petar Centrih
Saturday, 09.12.2017
10:44

Oladipo definitivno osvaja nagradu za igraca koji je najvise napredovao ove sezone. :) Indijana je definitivno bolje prosla u trejdu. :)