Bobi Marjanović - Da li je vreme za NBA?

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.03.2015.
12:22
Izvor: Sportske.net

Španski mediji se ovih dana ponovo bave temom potencijalnog transfera Bobana Marjanovića u Barselonu, ali i priznaju da će Katalonci teško ostvariti tu svoju želju, jer je interesovanje za Zvezdinog gorostasa sve veće. Sjajni srpski košarkaš danas je glav

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Španski ''Mundo Deportivo'' juče je razmatrao opcije za koje bi čelnici Barselone mogli da se odluče u slučaju da Ante Tomić na kraju sezone ode u NBA ligu, što je sve izvesnije.

Naravno, kao što je već poznato, prva i najveća želja Katalonaca je da na leto angažuju najboljeg igrača Crvene zvezde, ali i igrača sa najboljim učinkom u Evroligi ove sezone - Bobana Marjanovića.

Interesovanje Barselone za srpskog centra više nije nikakva tajna. Međutim, ''Mundo Derportivo'' ocenjuje da, s obzirom na fantastične igre 26-godišnjeg košarkaša, Barseloni neće biti nimalo lako da se izbori sa ogromnom konkurencijom koju će imati u trci za Marjanovičev potpis.

''To će biti vrlo teško, jer Marjanovića pomno prate i svi ostali veliki evropski klubovi, ali i jedan broj NBA timova'', piše Mundo Deportivo.

Zbog toga se kao rezervne opcije, u slučaju da Marjanović krene nekim drugim putem, pominju Tibor Plajs, koji je u Barselonu stigao prošlog leta i tek čeka pravu priliku u ovom klubu, ali i Trevor Mbakve, 25-godišnji Amerikanac nigerijskog porekla, za koga se Barselona još ranije interesovala, ali je na kraju ipak završio u nemačkom Brose Basketu.

U svakom slučaju, Marjanović će na leto biti na ''slatkim mukama''. Atraktivnih ponuda će biti mnogo, na njemu je da izabere najbolju.

marjanovic

Inače, Boban Marjanović je danas tema i na zvaničnom sajtu Evrolige, gde je objavljen zanimljiv intervju sa centrom Crvene zvezde Telekom.

Naravno, ističe se njegova sjajna statistika u dosadašnjem toku sezone  - prosečni indeks korisnosti 24.8, zatim 10.4 skokova po utakmici,  16.4 poena u proseku...

''Sjajan je osećaj biti ovde gde se sada nalazim. Naporno sam radio da dostignem ovaj nivo. Bog mi je podario visinu i brze ruke, ali ja nisam želeo da samo budem visoki momak sa dugim rukama, već da pokažem i dokažem šta sve mogu da uradim na terenu''.

Marjanović dalje naglašava da je za Crvenu zvezdu ove sezone svaka utakmica u Evroligi kao finale, da svaka pobeda mnogo znači njegovoj ekipi, pogotovo po pitanju podizanja samopouzdanja.

On dalje tvrdi da ne oseća umor, iako je, posle Zorana Ercega, jedini visoki igrač u Evroligi sa tako velikom minutažom ove sezone.

''Volim da sam na terenu, u igri. Osećam se kao dete koje bi da igra sve dok mu ne kažu 'dosta'''.

Naravno, nezaobilazna tema je i njegova sjajna saradnja sa Markusom Vilijamsom ove sezone.

Markus Vilijams

''Markus Vilijams je 'doktor košarke'! Neverovatno je kako on ume da uoči slobodnog igrača na terenu i sa njim u ekipi svaki igrač postaje još bolji. Markus je za nas ove sezone mnogo učinio i o njemu mogu da kažem samo sve najbolje. Veoma sam srećan što je on odlučio da prošlog leta dođe u Zvezdu'', objašnjava Marjanović.

Na kraju, Marjanović je prokomentarisao mogućnost i da se na kraju sezone nađe u društvu Arvidasa Sabonisa, Mirsada Turčana, kao i svojih zemljaka Dejana Tomaševića i Dejana Milojevića, koji su svojevremeno uspeli da ostvare 'dabl-dabl' učinak u Evroligi.

''Sjajno društvo, zaista. Gledao sam sve te igrače tokom svog odrastanja, a Dejan Milojević mi je bio i trener u Mega Vizuri pre dolaska u Zvezdu. On je čovek koji me je vratio na pravi put, moj mentor'', pohvalio je Marjanović svog bivšeg trenera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke