Bobi i Teo posmatrači, muka bez Lebrona, velikom Novickom ovacije posle "nule"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 05.01.2019.
09:27
Izvor: Sportske.net

Našima ni sekunda, Lejkersi u slobodnom padu bez Lebrona. Oladipo pogodio u poslednjoj sekundi, muke Mavsa na strani, Novicki se oprostio od Bostona uz ovacije i jednu od najgorih partija u karijeri...

AP Photo/Elise Amendola
AP Photo/Elise Amendola

Povezane vesti

Jusuf Nurkić je nastavio sa odličnim partijama, ubacio je 22 poena i imao 8 skokova protiv Oklahome, ali nije bilo dovoljno, tvrđava u Oregonu je popustila pred Raselom Vestbrukom i Polom Džordžom.

Ubitačni tandem Tandera je iskombinovao 68 poena, i jedan i drugi su imali šut slabiji od 50%, ali je bilo dovoljno, da posle punih pet godina pobede u "Moda Centru".

Džordž je ubacio 37 poena, Tander je uspeo da odbije nalete rivala u finišu i sačuva pobedu, Oklahoma je na drugom mestu Zapada odmah iza Nagetsa.

Lejkersi gube bez Lebrona, pobedu iz El-Eja odneli su slabi Niksi. Enes Kanter nije presrećan što počinje kao šesti čovek, ali je Turčin ubacio 16 poena, imao 15 skokova i 3 blokade, ovo je pobeda za Njujork nakon osam poraza u nizu. Bez Lebrona, Lejkersi su izgubili četiri od pet mečeva i moraće i sledeće nedelje bez njega. Nedostajao im je Kuzma, drugi strelac tima zbog problema sa leđima.

Klipsi su preskočili komšije pobedom u Arizoni. Danilo Galinari je ubacio 21 poen, Teodosića i Bobija nema ni na mapi, nisu se pojavili na terenu, Kokoškovu se dogodilo isto. Ponovo je njegov tim odigao katastrofalno prvu četvrtinu, gubili su sa 24 razlike na poluvremenu, rezerve Klipersa su im ubacile na kraju 61 poen, ako je suditi po tom proseku, Dok Rivers ima najdužu klupu u ligi...

Milvoki je slabašnoj Atlanti ubacio 144 poena, Adetokumbo je uz 16 koševa imao 10 asistencija i 8 skokova. U prvom poluvremenu Baksi su dali 76 poena, a vodili su 43:12 posle prve četvrtine, Majk Budenholcer nije imao milosti prema bivšem timu. Ovako ubedljiva prednost mu je omogućila da rastereti startere pre nego što večeras u grad stigne Toronto koji je Milvoki već dva puta pobedio ove sezone.

Bruklin je stigao "Grizlije" na tabeli pobedom u Tenesiju, D'Anđelo Rasel igrao odlično, 23 poena, 10 skokova, domaćima nije pomogao ni 31 poen Majka Konlija.



Nikola  Vučević je bio najefikasniji u porazu Orlanda u Minesoti, Crnogorac je dao 22 poena, ali Tauns je čovek koji pravi razliku, 29 poena, 15 skokova, KAT i kompanija su zaigrali odbranu nakon očajne prve četvrtine. Orlando je otišao na +19, Vučević nezaustavljiv, ali od druge četvrtine je dao samo šest poena. Tig se vratio u postavu, 23 poena i 10 asistencija za prvog pleja "Vukova".

Majami je slavio protiv Vašingtona, otišao iznad 50% uspešnosti, Vajtsajd je ubacio 21 poen, imao 18 skokova, Vejd se vratio sa 14 poena, Dragić i dalje povređen. Vašingtonu nije pomogla ni velika partija Bredlija Bila 33 poena, 9 skokova, 7 asistencija.

Napeto je bio u Čikagu, Indijana je nakon produžetka odnela pobedu, Oladipo je broja do 36, Bogdanović ubacio 13 poena. Najbolji igrač gostiju je pogodio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu, uzvratio je Lavin koji je meč završio sa 31 poenom, ali je vreme isteklo, nije mogao da šutne dovoljno brzo za 30 stotinki koliko je ostalo. Odlična partija Domantasa Sabonisa, 23 poena i 12 skokova, ovo je prva od pet utakmica na turneji Pejsersa koje za vikend čeka derbi u Kanadi protiv vodećeg tima lige.

Gordon Hejvard je odigrao i drugu veliku partiju u nizu, ubacio je 16 poena, imao 11 skokova, dve asistencije su mu nedostajale za tripl-dabl, Boston je slavio protiv Dalasa. Luka Dončić je uz 19 poena, imao 9 skokova, za nešto više Mavsima je bio potreban bolji šut, Dirk Novicki je promašio svih deset šuteva, ostao bez poena u svom poslednjem gostovanju u Bostonu. Ispraćen je ovacijama što samo pokazuje koliko je Nemac veliki igrač i šta je uradio tokom 22 godine karijere. Inače, Boston je bio bez Kajrija koji ima problem sa okom, a za Mavse se muke na strani nastavljaju, dobili su u Šarlotu, ali imaju skor 3-14 u gostima.

Juta je bila nemilosrdna protiv Klivlenda, spustila je domaćina u Ohaju na 91 poen, ostalo je bilo rutina. Gober je imao uz 12 poena i 7 skokova, 5 blokada, osmorica "Džezera" su bili dvocifreni, Kavsi su vodili na poluvremenu, ali onda je usledila gvozdena odbrana Jute, u nastavku je domaćin dao svega 42 poena. Oni su najgori tim lige sa samo osam pobeda, četiri poslednja poraza bila su preko 20 razlike...

Rezultati:

Portland - Oklahoma 109:111
LA Lejkers - Njujork 112:119
Feniks - LA Klipers 111:121
Milvoki - Atlanta 144:112
Memfis - Bruklin 100:109
Minesota - Orlando 120:103
Majami - Vašington 115:109
Čikago - Indijana 116:119
Boston - Dalas 114:93
Klivlend - Juta 91:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke