Bljesak kratko trajao, Zvezdin debakl u Rusiji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.12.2020.
19:49
Izvor: Sportske.net

Izuzev nekoliko minuta krajem prvog i početkom drugog poluvremena, Zvezda je večeras bila potpuno nemoćna u Sankt Petersburgu.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

U meču 16. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su večeras poraženi od Zenita rezultatom 98:69.

Ovo je Zvezdin jedanaesti poraz u sezoni, a veoma se osetio izostanak Džordana Lojda koji je pozitivan na koronavirus.

Njegovo odsustvo nije mogao da nadomesti ni novajlija Kino Kolom, koji večeras nije ni imao veliku minutažu.

Zenit je već na samom startu poveo sa 6:0 posle dve trojke i iz minuta u minut razliku činio sve ubedljivijom. Na kraju prvog kvartala, Zenit je, predvođen Kevinom Pangosom i Bilijem Beronom vodio sa 30:12, a početkom drugog kvartala vodio je i sa 40:16.

Tek u finišu poluvremena, Zvezda je uspela da zaigra znatno bolje i serijom 10:0 je razliku od ''minus 21'' (48:27) spustila na ''minus 11'' (48:37).

Na startu treće četvrtine ta serija je nastavljena još jednom trojkom, Zvezda je smanjila na 48:40 i izgledalo je da bi ovaj meč mogao da do kraja postane rezultatski zanimljiv.

Ali, ubrzo je trojkom uzvratio Kej Si Rivers, koji se do kraja razgoropadio i postao najefikasniji košarkaš Zenita.

Kao i u prvom poluvremenu, Zvezda nije imala raspoloženih igrača, nešto bolji od ostalih bili su O'Brajan i Davidovac, ali premalo da bi se i poraz učinio pristojnijim.

Rivers je ekipu Zenita večeras predvodio sa 23 poena, Pangos je upisao 17 (od toga 15 u prvom poluvremenu), a Beron 13 (11 u prvom poluvremenu) poena.

U Zvezdi, O'Brajant 13, Davidovac 10 poena, Dobrić 9, Volden 8, a novajlija Kino Kolom je upisao pet poena i jedan skok za deset minuta u igri.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Wednesday, 23.12.2020
15:16

Zvezda je došla do "daha" kada je sudija Radović zaboravio, da ovo nije ragbi, ABA liga i dopuštao je rukometašima i ragbistima da rade šta hoće.Kada su ovi iz Zenita uvideli u čemu je problem,dodali gas i završili posao.Nije tu bilo dobrog perioda igre Zvezde ,sem u tom intervalu senilnosti Radovića,kada se setio da sudi EL,sve je došlo na kvalitet i fabričko podešavanje.

avatar
Simkelaaa
Tuesday, 22.12.2020
23:47

Daj jos pojacanja.

avatar
Comandante
Tuesday, 22.12.2020
22:19

Ako navijaci komsinice dovode u pitanje kvalitete tenera Obradovic koji se dokazao u nekim klubovima da zna svoj posao sta onda reci za one funkcionere iz KSS koji su za selektora doveli Igora Kokoskova koji nema nikakvog uspeha kao trener niti se bilo gde dokazao........rekao sam davno da je Tumbakovic prevara od trenera a isto to mislim i za Kokoskova.

avatar
Comandante
Tuesday, 22.12.2020
22:14

Odigrano je pola sezone a uprava jos uvek dovodi nove igrace...........a onda navijaci zvezde tzv veliki stucnjaci za kosarku (uglavnom znaju teoriju pred TV a u praksi nikad u zivotu nisu "sutnuli" loptu na kos) na drustvenim mrezama teraju trenera Obradovica......da se nelazemo,u zvezdi igaju amerikanci 4-5 klase.

avatar
Comandante
Tuesday, 22.12.2020
22:04

Ne razumem kako navijaci zvezde mogu kritikovati i dovoditi u pitanje kvalitete

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 22.12.2020
20:56

Sada ce ''doktor'' da krene sa par saopstenja pa onda jos neki Amer da se dovede