Blat potvrdio - Na megdan Zvezdi stiže sa NBA šampionskim prstenom!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 04.10.2016.
23:43
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Klivlend Kavalirsa Dejvid Blat potvrdio je u utorak da je prihvatio šampionski prsten koji mu je bivši klub ponudio nakon trijumfa nad Golden Stejtom.

Beta/AP Photo/Lai Seng Sin
Beta/AP Photo/Lai Seng Sin

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda mts imaće čast da na startu nove sezone u Evroligi odmeri snage sa klubom koji će sa klupe predvoditi trener koji je objedinio titule u elitnom evropskom takmičenju i najjačoj ligi na svetu.

Košarkaški stručnjak koji je u sezoni 2013/2014 osvojio Evroligu sa Makabijem iz Tel Aviva, a potom prihvatio ponudu Klivlend Kavalirsa i preselio se u NBA, potvrdio je večeras da je prihvatio NBA šampionski prsten koji mu je ponudio bivši klub.

"Klivlend mi je ponudio prsten a ja sam ga ljubazno prihvatio jer su mi se obratili sa mnogo poštovanja. Klivlend je želeo da mi uruči prsten pošto je klub smatrao da sam imao zasluge u njegovom osvajanju" rekao je Blat.

Novi trener Darušafake sedeo je na klupi Klivlenda sezonu i po pre nego što je 22. januara tekuće godine dobio otkaz uprkos sjajnim rezultatima koje je ekipa beležila do tog momenta.

Dejvida Blata je nasledio njegov prvi pomoćnik Tajron Lu koji je Klivlend na kraju odveo do šampionskog prstena.

"Nije u pitanju moja titula, jasno mi je to, ali isto tako osećam da sam dao svoj doprinos zbog čega sam ljubazno prihvatio ono što mi je ponuđeno. Meni je važno da osećam da sam zaslužio prsten, a ne da sam ga prosto dobio" zaključio je Blat.

Novi klub Dejvida Blata beleži sjajne rezultate u predsezoni i do sada već ima učinak 11-0 što je pokazatelj da će Darušafaka biti ozbiljan pretendent na najviše ciljeve u novoj evroligaškoj sezoni.

Kao što rekosmo na početku, prvi rival istanbulskog sastava u novoj evroligaškoj sezoni biće naša Crvena zvezda mts.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke