Blat o odnosu sa "Kraljem", široka reka koja vodi u Had

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.12.2018.
10:40
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Klivlend Kavalirsa Dejvid Blat konačno je javnosti dao nešto više materijala za sklapanje priče o odnosu koji je trofejni stručnjak imao sa Lebronom Džejmsom.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Prvi put posle nepune tri godine Dejvid Blat je odlučio da progovori o odnosu koji je svojevremeno imao sa Lebronom Džejmsom u Klivlendu.

Trofejni stručnjak preuzeo je Kavse nakon osvojene evroligaške titule sa Makabijem iz Tel Aviva. U prvoj sezoni vodio je ekipu do finala NBA lige, a u narednoj je otpušten u trenutku kada su Kavsi bili prvi u Istočnoj konferenciji.

Gostujući u emisiji "Pick and Roll" na televiziji 'Cosmote' Dejvid Blat je prvi put progovorio o vremenu provedenom u Kavsima i odnosu sa tadašnjom prvom zvezdom lige.

"Nisu bili nefer, dali su mi posao. Kada se osvrnem na to, tajming je verovatno bio problematičan na duže staze i verovatno je to razlog što danas nisam u NBA ligi. Nije da mi nedostaje. Vodio sam tim u finalu, uzeo titulu u Istočnoj konferenciji...", rekao je Blat.

Konačno, trener Olimpijakosa otkrio je kakav je bio njegov odnos sa Lebronom Džejmsom i zašto su ljudi stekli utisak da je "Kralj" najveći krivac za to što je dobio otkaz.

"Nisam se osećao neprihvaćenim, ali smo na utakmice gledali drugim očima. Lebron je NBA igrač čitavog života, jedan od najboljih u istoriji ove igre, a ja sam prvi put postao trener NBA kluba iako sam čitavu karijeru pre toga gradio u Evropi. To je široka reka. Nažalost, kada razmišljam o širokim rekama uvek pomislim na Stiks koji vodi do Hada", slikovito je objasnio Blat i time rekao mnogo.

Po grčkoj mitologiji, Stiks je reka koja predstavlja sponu između sveta živih i mrtvih (Hada), a kada to imate u vidu jasno vam je šta je Blat želeo da kaže.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke