Black lives matter, igrači na kolenima, Lebronova presuda daleko od kuće!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 31.07.2020.
07:49
Izvor: Sportske.net

Gradski derbi daleko od kuće, Juta prelomila protiv Pelikansa...

Mike Ehrmann/Getty Images via AP, Pool
Mike Ehrmann/Getty Images via AP, Pool

Povezane vesti

Videlo se da su Lejkersi malo zarđali, ali bilo je dovoljno vremena da na kraju ipak prelome gradski derbi gde mu mesto  nije. NBA sezona je nastavljena u Orlandu, Lebron je košem 12 sekundi pre kraja srušio Klipse i napravio korak ka prvom mestu Zapada.

Džejms je završio sa 16 poena, 11 skokova, 7 asistencija, sada Lejkersi imaju 6.5 pobeda više od gradskog rivala, do kraja je sedam mečeva, samo čudo može da ih spreči da stignu do prve pozicije.

Entoni Dejvis je ubacio 34 poena, na drugoj strani Pol Džordž 30, Leonard 28, Klipersi su posle serije 26:5 tokom treće četvrtine imali i dvocifrenu prednost, ali su Lejkersi žestoko uzvratili i za tili čas istopili kapital rivala.

Odlučeno je u samom finišu, Pol Džordž je pogodio dve trojke u poslednjih 100 sekundi, ali je Lebron uspeo da prelomi. Posle košta izbio je loptu iz ruku Leonarda i zasmetao Džordžu koji je sa pola terena pokušao da sa sirenom donese pobedu. Klipersi bez Lu Vilijamsa koji je u karantinu nakon "izleta" u striptiz klub, Harel je zbog porodičnih svari propustio meč, njihov tim je primio previše, 29 poena posle grešaka.

I ovaj meč, kao i onaj premijerni počeo je time što su igrači oba tima kleknuli prilikom izvođenja himne u tihom protestu zbog onoga što se dešava u Americi, odnosno rasne nejednakosti.

U prvom meču nastavka sezone, Juta je slavila protiv Nju Orleansa, Donovan Mičel je ubacio 20 poena, koliko i Majk Konli, Gobert je zatvorio reket, 14 poena, 12 uhvaćenih lopti, dodao je tri blokade. Džez sa samo devet igrača, svi su dobili šansu, na drugoj strani Redik 21, Holidej 20, Ingram 23, Zajon limitiran na 15 minuta, ubacio je 13 poena uz samo dva promašaja.

Meč je odlučio Gobert bacanjima u finišu, a mnogima nije bilo jasno zbog čega je Vilijamson igrao za Pelikanse svega 15 minuta i propustio finiš kada se rešavalo. Inače, Nju Orleans je bio na +12 na poluvremenu, a videlo se da Juti prilično nedostaje povređeni Bojan Bogdanović. Promašivali su bez najboljeg šutera, ali su ipak zahvaljujući dominaciji u reketu dobili meč.

Juta - Nju Orleans 106:104
LA Lejkersi - LA Klipersi 103:101

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 31.07.2020
08:06

Lejkersi bez premca. Samo oholost ih može sprečiti da osvoje titulu.