BL - Šampionski karakter, preokret Bajerna za novi trijumf nad braniocem titule!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.02.2018.
22:20
Izvor: Sportske.net

Treći put u tekućoj sezoni košarkaši Bajerna uspeli su da savladaju aktuelnog šampiona Nemačke čime su potvrdili da je u Minhenu sazrelo za titulu.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Neprikosnoveni lider nemačkog košarkaškog šampionata savladao je večeras Brose Bamberg u Bambergu u derbi susretu 21. kola Bundeslige.

Bajern je kao gost savladao aktuelnog šampiona Nemačke rezultatom 71:63 (11:25, 18:10, 26:19, 16:9) i tako potvrdio dominaciju u domaćem prvenstvu.

Ekipa Aleksandra Đorđevića očajno je otvorila utakmicu i dozvolila rivalu da nakon prvih deset minuta igre ima 14 poena prednosti.

U naredne tri četvrtine Bajern je ukupno primio 38 poena a postigao 60 što u potpunosti objašnjava šta se večeras dogodilo u Bambergu i kako je klub iz Minhena stigao do pobede.

Krilni centar Bajerna Danilo Bartel predvodio je tim Saše Đorđevića do trijumfa sa 20 poena i 9 skokova, a pratili su ga Džered Kaningem (15 pts, 3 as) i Redži Reding (11 pts, 6 sk, 4 as).

Vladimir Lučić je bio u protokolu ali nije igrao, dok je Stefan Jović za nepuna dva minuta na parketu stigao da izgubi jednu loptu i tu grešku kompenzuje krađom.

U poraženom sastavu Dejan Musli za 16 minuta na parketu 4 poena i 6 skokova. Najefikasniji su bili Heket i Lo sa po 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke