BL - Bajern po navici, 'Dangina' partija sezone

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.01.2019.
20:31
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Nemačke nalazi se na dva koraka od perfektne polusezone u Bundesligi. Nemanja Dangubić odigrao najbolji meč od dolaska u Bajern.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Ekipa Dejana Radonjića ne prestaje da melje rivale u nemačkom šampionatu.

Košarkaši minhenskog Bajerna savladali su večeras Frankfurt Skajlajnerse sa 80:71 (22:23, 17:8, 22:21, 19:19) u okviru 16. kola nemačke Bundeslige.

Aktuelni šampion Nemačke vezao je petnaestu pobedu u prvenstvu i tako stigao na dva koraka od perfektnog učinka u prvom krugu ligaškog dela Bundeslige.

Vladimir Lučić nije bio u protokolu za večerašnji meč, dok je Stefan Jović participirao u trijumfu sa 6 poena i po tri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Treći srpski internacionalac iz redova minhenskog Bajerna odigrao je partiju sezone. Nemanja Dangubić je konačno dobio nešto više prostora pa je za 20 minuta na parketu postigao 12 poena (3/4 za dva, 2/4 za tri) i uz to upisao po skok i asistenciju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Bartel sa 18 poena i 6 skokova, a identičan poenterski učinak kao Nemanja Dangubić imao je i Nihad Đedović koji je uz to ostvario 4 skoka i zabeležio 2 asistencije.

Ekipu Frankfurta, učesnika Top 16 faze Evrokupa, na gostovanju u Minhenu predvodili su Kvantez Robertson (12 pts, 6 sk, 4 as) i Erik Marfi (11 pts, 8 sk, 2 as).

Bajern je lider nemačkog šampionata sa skorom 15-0, a ima i zaostali meč 14. kola koji će odigrati tek početkom aprila. Bude li ekipa Dejana Radonjića dobila sledeće dve utakmice, a to su dueli sa Getingemom i Bajrojtom, Bajern će kompletirati polusezonu sa stoprocentnim učinkom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke