Bjelicin dabl-dabl sa osmehom, "Bradonja" će ipak u plej-of?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.04.2016.
08:31
Izvor: Sportske.net

Odlična partija Srbina nije pomogla Minesoti. Hjuston slavio, pomogle im i komšije. Vestbrukov omaž Brajantu, tripl-dabl za poluvreme! Lebron "overio" Istok!

BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack
BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Povezane vesti

Nemanja Bjelica je ponovo bio odličan, 11 poena i 14 skokova, ali Minesota nije ozbiljnije ugrozila silno motivisani Hjuston. U jednoj od najvažnijih utakmica večeri, Roketsi su slavili na gostovanju uz 34 poena Džejmsa Hardena i pretekli Jutu u borbi za osmo mesto na Zapadu.

Posao su za njih, ali i za sebe, odradile komšije iz Dalasa. Naime, Mavsi su dobili "Džezere" i overili plasman u plej-of. Dirk Novicki je bio pravi kada je najvažnije, ubacio je 22 poena jednoj od najtvđih odbrana lige, pa će Dalas 15. put u ovom veku u doigravanje. Oni su overili poziciju broj 7, idu na Sparse, sa kojima će zanimljivo prvo odigrati "pripremnu" utakmicu, i to poslednjeg dana regularne sezone, u sredu.

Juta je sada u nevolji, pali su na deveto mesto, imaju isti broj pobeda i poraza kao Hjuston, ali lošiji međusobni skor. Ništa više ne kontrolišu, jedini put do osmog mesta je da dobiju Lejkerse na Kobijevom oproštaju, a da Hjuston izgubi od Sakramenta.

Da se vratimo Bjelici, igra sjajno u poslednjih par nedelja, mediji kažu da igra sa osmehom, ponovo uživa u košarci, dobio je svoje minute sa početka sezone, prava je šteta što je sezona na kraju, ali ovo će mu biti veliko iskustvo za sledeću godinu u NBA ligi.

Kobi je sa Lejkersima gostovao u Oklahomi, krcata dvorana je pozdravila idola kome je ovo bila poslednja utakmica na strani, ali na terenu nije bilo milosti. Lejkersi su u nastavku postigli svega 30 poena, centralna figura meča bio je Rasel Vestbruk koji je do poluvremena postigao tripl dabl, 18. u sezoni. Završio je sa 13 poena, 14 asistencija i 10 skokova, sada je sam na trećem mestu večne liste po broju tripl-dablova u sezoni, ostavio je iza sebe i Medžika Džonsona. Durant je postigao 24 poena, na drugoj strani Brajant 13, bio je najefikasniji u svom timu. Recimo i to da je bilo dosta simbolike u Kobijevom poslednjem izlasku na teren u gostima. On je zanimljivo poslednji meč u plej ofu odigrao baš u Oklahomi, kada je Tander pre tri godine eliminisao Lejkerse. Brajant je u tom meču dao 42 poena.

I za Vestbruka koji je iz Los Anđelesa ovo je bila sjajna prilika da se oprosti od idola, tim pre što je navijač Lejkersa.

Velika noć za Karija, ali ne Stefa, već njegovog brata Seta. On je ubacio 20 poena i imao 15 asistencija (rekord karijere), Kingsi su slavili u Arizoni, iako bez Kazinsa i Ronda.

Džeremi Lin je odigrao sjajan meč, ubacio je 25 poena Bostonu, od toga čak 19 u drugoj četvrtini. Dobio je aplauze iako je igrao u gostima, tematski meč je bio posvećen Amerikancima azijskog porekla, dosta njih ga je bodrilo na tribinama, ne samo zbog toga, već jer je igrao za prestižni Harvard. Šarlot je ovom pobedom uspeo da se izjednači na petom mestu sa Seltiksima. Poslednjeg dana dočekuju Orlando, dok Boston igra sa direktnim rivalom Majamijem koji je četvrti, biće veoma zanimljivo.

Atlanta je lako poražena od Klivlenda, popusta nije bilo, Kavsi su i matematički overili prvo mesto na Istoku. Lebron je ubacio 34 poena, imao po 6 skokova i asistencija, Kajri je brojao do 35, Houksi nisu imali odgovor. Ostaju treći, zbog poraza Bostona od Šarlota ne mogu da padnu ispod četvrtog mesta, čak i da izgube u sredu u Vašingtonu. To opet znači da će imati prednost domaćeg terena u prvom kolu plej ofa.

Ostali mečevi bili su "prijateljski", između timova koji u sredu završavaju sezonu. Orlando je ponovo dobio svoju staru mušteriju, Bakse, Vučević nije igrao, odličan Hrvat Hezonja sa 19 poena.

Razočaranje sezone, Bulsi su slavili u Nju Orleansu, beznačajna pobeda, Džimi Batler je ubacio 12 od 23 poena u poslednjih šest minuta i prelomio meč.

Vašington je poveo 20:0 u Bruklinu, dozvolio Netsima da se vrate u meč, ali su na kraju ipak slavili i to bez Džona Vola. Ramon Sešns ponovo pokazuje da zaslužuje više prostora, 21 poena i 12 asistencija za rezervnog pleja Vizardsa. Bojan Bogdanović je postigao 20 poena za Netse.

Rezultati:

Orlando - Milvoki 107:98
Klivlend - Atlanta 109:94
Minesota - Hjuston 105:129
Oklahoma - Lejkersi 112:79
Nju Orleans - Čikago 116:121
Bruklin - Vašington 111:120
Boston - Šarlot 100:114
Juta - Dalas 92:101
Feniks - Sakramento 101:105

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke