Bjelica odličan, Lu Vilijams najbolji u istoriji, boks-meč u Klivlendu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.03.2019.
08:53
Izvor: Sportske.net

Sakramento daleko od doigravanja, "Svit Lu" ušao u istoriju, pesničenje u Ohaju!

AP Photo/Jae C. Hong
AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Nemanja Bjelica igra sjajno, ali nema razloga da se raduje. Poraz u Vašingtonu je Sakramento udaljio od doigravanja. Srbin je kao šesti čovek ubacio 15 poena, imao 12 skokova i 3 asistencij nije bilo dovoljno.

Bredli Bil je u nastavku ubacio 21 od 27 poena, Kingsi nisu našli rešenje, Vizardsi i dalje zalivaju slabašnu nadu u plej of. Majami im beži tri i po pobede, nije gotovo. Što se Sakramenta tiče, loše su počeli meč, nadoknadili prednost domaćina, ali šestu godinu u nizu su izgubili u prestonici. Bogdanović nije bio šuterski raspoložen, 13 poena, osam sa linije penala, po 4 skoka i asistencije.

Kingsi su deveti na Zapadu, ali Juta ima četiri pobede prednosti.

Ta prednost je mogla biti veća da nisu pali kod kuće protiv Oklahome. U meču na mali broj poena, Tander je "počistio" domaćina, Vestbruk se opet svađao sa navijačima, ali izašao kao pobednik, završio sa 23 poena, 11 skokova, 8 asistencija. Ras je psovao navijače Jute koji su ga vređali, postaje simptomatično, Oklahoma stiče status najomraženijeg tima u NBA ligi. Na terenu je Vestbruk servirao osvetu, pogodio dve ključne trojke kada se domaćin približio. Ipak "Džezeri" su mnogo promašivali, završili sa 30% šuta, ispaljivali trojke i bez razloga, pa je poraz logičan.

Klipersi su blizu doigravanje, nema sumnje da će biti veliki uspeh ako završe u post-sezoni. Utrpali su Bostonu 140 poena, "Slatki" Lu Vilijams je brojao do 34, Galinari ubacio 25, domaćin je šutirao preko 60%. Lu Vlijams će pamtiti ovaj meč, postao je igrač koji je sa klupe dao najviše poena u istoriji lige. Šesti čovek koji zaista retko počinje meč je prešao Stefovog tatu Dela Karija na listi najefikasnijih rezerva u istoriji. Na drugoj strani crni rekord za Breda Stivensa, od kako vodi Boston, nikada Seltiksi nisu primili 140 poena.

Hjuston je savladao Šarlot i pored 40 poena Kembe Vokera. Harden je dao 28, ali je imao u Gordonu i Klintu Kapeli pravu podršku, pa je pobeda ostala u Teksasu. Roketsi ređaju pobede, nije gotovo, treći su, kasne za liderom Voriorsima sa kojima igraju sledeći meč samo tri i po pobede. Setite se iz kakve su rupe krenuli posle očajnog starta sezone i skora 11-14.

Bruklin je neočekivano lako savladao Pistonse, zaustavili su ih na 75 poena, sedmorica Netsa su bila dvocifrena, trijumfom je klub iz Njujorka stigao do šeste pozicije na Istoku. Detroit je šutirao očajno, oko 28%, treći najgori procenat šuta u veku za ovaj tim. Na tabeli, sada Bruklin ima pola pobede više od Pistonsa, ali najvažnije je da su 4.5% ispred devetoplasiranog Orlanda, pet ispred Šarlota, pa su Netsi realno blizu doigravanja.

I na kraju, neočekivani poraz Toronta od Klivlenda, Kolin Sekston je ubacio 28 poena, Leonard na drugoj strani 25, Kavsi su stigli do 17. pobede u sezoni. Videli smo i tuču, Ibaka je udario Markisa Krisa, obojica su isključeni.

Rezultati:

LA Klipers - Boston 140:115
Juta - Oklahoma 89:98
Hjuston - Šarlot 118:106
Bruklin - Detroit 103:75
Vašington - Sakramento 121:115
Klivlend - Toronto 126:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke