Bjelica objasnio šta Zvezdu čeka u Istanbulu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.04.2017.
14:10
Izvor: Sportske.net

Krilni centar Crvene zvezde mt:s Milko Bjelica govorio je o sutrašnjem meču sa Darušafakom i tom prilikom opisao kakva atmosfera vlada u hali koja je nekad bila koncertna dvorana.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s u petak igraju odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Evrolige, a protivnik će im biti turska Darušafaka.

Bivši košarkaš turskog tima koji u tekućoj sezoni nosi dres beogradskih crveno-belih Mirko Bjelica izneo je svoja očekivanja vezana za sutrašnju utakmicu.

"Iskreno, dosta je sličnosti sa prethodnim sezonama jer su i tada igrane utakmice koje su odlučivale o plasmanu u TOP 16 ili u plej-of. Jedina razlika je ta što sada imamo 30 utakmica u sezoni" kazao je Bjelica.

Crveno-beli ne osećaju umor iako duel sa Darušafakom dolazi između važnih mečeva u plej-ofu ABA lige.

"Nema sumnje da će biti uzbudljivo, iako nam utakmica dolazi odmah nakon polufinalne serije plej-ofa ABA lige, a pre početka finala. Sa te strane je teško, sa druge, verujem da svaki igrač više voli da igra utakmice nego da ima više vremena za trening" dodaje Bjelica.

Šampion Srbije putuje u Istanbul sa skorom 16-13 pa će za plasman u četvrtfinale morati da ostvari pobedu iako trenutno ima trijumf više od Darušafake.

"Stvar je u tome da pre početka Evrolige niko nije očekivao da 16 pobeda neće biti dovoljno za plasman u četvrtfinale. Spekulisalo se da bi se dalje moglo sa 12 pobeda, a sa 13 ili 14 sigurno, ali mi sada imamo 16 pobeda i moramo da se borimo za mesto u plej-ofu" istakao je košarkaš Crvene zvezde.

Kada se napravi osvrt na sve što je urađeno u prethodnih 29. kola Milko Bjelica nema dilemu oko toga da li je sezona bila uspešna.

"Rekao bih da smo imali odličnu sezonu, pobedili gotovo sve najveće klubove najmanje jednom i sa te strane mislim da smo ostvarili cilj. Ali, poslednja utakmica odlučuje o plasmanu u plej-of. Darušafaka je favorit, ali daleko od toga da putujemo u Istanbul sa belim zastavama. Imamo svoje šanse, kvalitet da se nadmećemo sa protivnikom i nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji će nam produžiti sezonu u Evroligi" rekao je Bjelica.

Kao bivši košarkaš Darušafake Milko Bjelica može da udeli mnogo kvalitetnih saveta svojim saigračima iz Zvezde, posebno kada je atmosfera u dvorani u pitanju.

"Prethodne sezone sam igrao tamo, imali smo svoje dobre trenutke. Plasirali smo se u TOP 16 u debitantskoj sezoni. Znam da Darušafaka ima dobar domaći teren, halu koja je nastala restauracijom koncertne dvorane. Jedinstvena je u poređenju sa ostalim dvoranama, po izgledu i atmosferi. Darušafaka nema organizovane navijače ali su utakmice dobro posećene i atmosfera je uvek uzavrela. Nisu nepobedivi, gubili su utakmice na svom terenu, a pritom će i oni biti pod pritiskom kao i mi" zaključio je Bjelica.

Utakmica 30. kola Evrolige između Darušafake Doguš i Crvene zvezde mt:s na programu je u petak, 7. aprila, od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke