Bjelica o NBA: ''Ameri misle samo na sebe''

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.12.2015.
23:34
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica igra svoju prvu sezonu u NBA ligi. Brojne su njegove impresije, a u najkraćem, oseća se kao da je ''na drugoj planeti''.

BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack
BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Povezane vesti

Sa punih 27 godina i velikim iskustvom iz Evrope, Nemanja Bjelica je započeo svoju NBA avanturu.

U najjaču ligu sveta je stigao u ulozi aktuelnog MVP-a Evrolige, ali je vrlo brzo shvatio da mu to neće mnogo pomoći u prilagođavanju.

''U svim aspektima, ovo je druga planeta. Košarka je totalno drugačija od evropske, ovde su igrači na prvom mestu, organizacija je na najvišem nivou i sve je biznis, marketing'', ističe Bjelica u intervjuu ''Novostima''.

Koliko je sve novo za njega u NBA ligi, pokazuje i jedna anegdota s početka sezone, kada je njegova Minesota zaređala s porazima.

''Izgubimo utakmice u kojima smo vodili 15-20 poena razlike, ja hoću da se pojedem, tražim razloge poraza, a onda vidim da se moji saigrači ne sekiraju previše.

Nikola Peković mu je potom objasnio da se ovde porazi ne doživljavaju na takav način i pomogao da shvatim da je to normalno kada igraš toliko utakmica. Da me neko ne razume pogrešno, pobeđivanje je u NBA najbitnije'', dodaje Bjelica.

Srpski košarkaš priznaje i da se ponekad na terenu oseća kao u mlađim danima, kada je morao da se dokazuje i stiče autoritet i kod sudija.

''Stalno mi sude korake, faulove, nemam respekt kakav sam imao u Evropi'', naglašava Bjelica.

Na početku sezone je ostavio bolji utisak nego tokom decembra, a razlog za to je povreda koja ga je, kako kaže, ubacila u kontraritam.

Ipak, sve je lakše kada si u timu sa svojim idolom, Kevinom Garnetom, koji iz dana u dan impresionira Bjelicu načinom na koji se odnosi prema obavezama i konstantnim radom na sebi.

''Ne mogu da vam opišem kakva je ljudska i igračka veličina, i dalje ne verujem da smo u istom timu. Garnet je bio moj omiljeni igrač u NBA video-igrici'', dodao je on.

Naravno, osvrnuo se i na igre Nikole Jokića u Denveru i Bobana Marjanovića u dresu San Antonija.

''Jokića svi hvale, pokazao je veliki potencijal i budućnost je naše košarke. Bobi je došao u šampionsku ekipu i pokazao koliko je dobar igrač. Znate, Amerikanci misle samo na sebe, neki igrači iz mog tima nemaju pojma gde je Srbija'',
zaključio je Nemanja Bjelica u intervjuu ''Novostima''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke