Bjelica: "Ne mislim ikoga da prevarim - prvo reprezentacija, pa onda NBA"

Autor: Pavle Knežević
petak 17.08.2018.
16:05
Izvor: Sportske.net

"Profesor" potvrdio da će igrati za Srbiju u septembru, a kaže i da je u NBA prihvatio drugačiju ulogu od one koju je imao u Evropi.

Epa/Cj Gunther
Epa/Cj Gunther

Povezane vesti

Prvo je Bogdan Bogdanović potvrdio da je tu za reprezentaciju, a onda je i Nemanja Bjelica otklonio sve dileme – biće sa Srbijom u septembarskim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Prva i jedina želja za NBA sezonu jeste da bude zdrav.

"Profesor" je sezonu završio još u aprilu, tako da je celo leto bio u Beogradu, posle mnogo, mnogo godina. Šta ste radili sve vreme?

"Bogdan i ja treniramo, završili smo sezonu u aprilu, pa ima dosta lufta i spremamo se za narednu sezonu. Ne mislim ništa da prevarim ikoga: imamo prvo reprezentaciju, pa onda sezonu u NBA", jasan je Nemanja Bjelica.

Oni rade u hali Dinamik, a tamo im društvo povremeno prave i drugi igrači, među kojima su i Boban Marjanović i Miroslav Raduljica. Bjelici je prijalo da provede tri meseca u Beogradu, a novinarima je na kampu Košarka bez granica ispričao kako je došlo do prelaska u Sakramento.

"To je ta NBA liga, sve je moguće. Imao sam taj usmeni dogovor sa Filadelfijom. Jednostavno, došla je ponuda Sakramenta koja nije mogla da se odbije. Divac me uverio da je Sakramento prava sredina za mene. Bogdan će biti tamo, Peđa, Vlade...

Biće mi mnogo lakše i konačno da budem u gradu gde je lepo vreme, mislim da sam to zaslužio posle ovoliko godina, haha. Uzbuđen sam što ću biti tamo, pogotovo što ću biti sa Bogdanom. Mnogo je lakše podneti sve kad je neko od naših tu", rekao je "Beli".

Sakramento je u Kaliforniji, blizu je Los Anđeles, grupisali ste se nekako, jedino je Nikola Jokić dalje, u Denveru.

"Jeste, ali Denver je grad sa najviše sunčanih dana, nije ni njemu loše. Bitno je da nas ima što više sada, a Srbija kao zemlja košarke to zaslužuje", kaže Bjelica.

Šta ti očekuješ od nove sezone?

"S obzirom kakvo iskustvo imam u Americi za ove tri godine, ja ću da uradim ono šta ja mogu da kontrolišem, jer sam oguglao, ne nerviram se više. Sad šalu na stranu, NBA najbolja liga na svetu, možda i najbolja sportska organizacija na svetu i meni je stvarno drago što sam tamo.

Fali mi malo u smislu igranja ta neka moja uloga koju sam imao u Feneru kod Željka, ali prihvatio sam sporednu ulogu i sad stvarno uživam u košarci i NBA. Sad jedino što želim jeste da budem zdrav", rekao je Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke