Bjelica i "Vukovi" se poklonili pred Karijem!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.11.2015.
08:18
Izvor: Sportske.net

MVP izrešetao Timbervulvse, Srbin opet dobar, ali nije vredelo. Desetkovani Klipersi pali u Arizoni, Majami sačuvao domaći teren protiv Jute.

BETA/AP Photo/Rich Pedroncelli
BETA/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Stef Kari je protiv Memfisa promašivao više nego obično, očekivalo se da će naredni protivnik platiti ceh.

Tako je i bilo, Minesota se suočila sa MVP-ijem iz prošle sezone, Kari im je utrpao 46 poena, a šampion je stigao i do desete pobede na startu prvenstva.

Koliko je Kari dobar neka posvedoči detalj kada mu je Andre Miler izbio loptu, bek Voriorsa uspeo u vazduhu da šutne praktično jednom rukom i pogodi.

Kari je ubacio 8 od 18 trojki svog tima, čitava Minesota koja je bila opet bez Rubija dala je 3.

Nemanja Bjelica

Bjelica solidan, 8 poena, 9 skokova minutaža mu je sve veća, na parketu je proveo više od 33 minuta.

Klipersi ne liče na sebe. Brendon Najt je obeležio noć u Arizoni, ubacio je 37 poena gostima sa Pacifika, koji su bili nervozni. Bez Krisa Pola i posle isključenja Grifina zbog dve tehničke u prvom poluvremenu jasno da nisu imali šansu, praktično gosti su računajući i odsutnog Redika bili bez trojice koji u proseku zajedno daju 58 poena.

Clippers Suns Basketball

Klipersi su tako izgubili 4 od poslednjih 5 mečeva. Inače, Grifin je prvu tehničku dobio zbog sukoba sa Teletovićem, a u svlačionicu je morao kada je u finišu prvog dela rekao nešto sudijama. Podbacili su kod gostiju rezervni bekovi Ostin Rivers i Priđoni, dali su 17 poena, a dozvolili da im Najt i Bledso ubace čak 63.

Jazz Heat Basketball

U trećoj utakmici večeri Majami je u tesnom meču na Floridi slavio protiv Jute. Kris Boš je ubacio 25 poena, ali je tajno oružje bio bek Tajler Džonson koji će sada preuzeti mesto u rotaciji posle odlaska Marija Čalmersa. On je ubacio 17 poena, Dragić dodao 14, domaćin je bio bez Vejda koji je zbog bolesti svog sina propustio utakmicu. Juta takođe oslabljena, nije bilo Goberta, sjajan je bio Derek Fejvors sa 25 poena, 12 skokova i 7 asistencija.

Minesota - Golden Stejt 116:129
Majami - Juta 92:91
Feniks - Klipersi 118:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke