Bjelica: "Dejan nas podsetio na Barsnin preokret u Kazanju"

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.10.2016.
09:29
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Barselonu u trećem kolu Evrolige i ocenio da je dobra igra u odbrani bila ključ trijumfa.

Beta/Branislav Božić/ Ds
Beta/Branislav Božić/ Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je sinoć u beogradskoj "KombankAreni" pobedila Barselonu sa 76:65 u trećem kolu Evrolige, što je crveno-belima drugi trijumf u najjačem evropskom takmičenju.

"Zasluženo smo pobedili. Ovo je velika pobeda za nas igrače, za navijače, za sve nas. Imali smo problema na startu, prvih 15 minuta smo tražili ritam u odbani i napadu, a sredinom druge četvrtine došli su nam i laki poeni iz agresivne odbrane. Jakom igrom u odbrani smo naterali protivnika da padne u napadu i odbrani", rekao je Bjelica.

Na pitanje kako je bilo voditi borbe protiv centarske linije Barselone koju čine Ante Tomić i Džoi Dorsi, Bjelica je rekao da je stručni štab dobro pripremio tim.

"Teško je čuvati igrače kao što su Ante Tomić i Džoi Dorsi - fizički možda najdominantniji igrač u ligi, ali uz pomoć trenera i stručnog štaba, koji nas je odlično spremio, smo dobro odigrali i te prednosti i mane protivnika pretvorili u svoje prednosti", rekao je Bjelica.

Barselona je u prvom kolu Evrolige posle preokreta u finišu utakmice stigla do pobede nad Uniksom, dok je Zvezda na isti način poražena od Darušafake.

"Dejan nam je rekao da je Barselona na gostovanju tri minuta pre kraja gubili od Uniksa sa 10 razlike, ali da su to preokrenuli i da su to dobili. I nama se desilo nešto slično protiv Darušafake. Mislim da smo bili svesni toga i naučili smo lekciju, stičemo iskustvo", rekao je Bjelica.

Zvezdu već sutra očekuje naredni meč u Evroligi, pošto će gostovati u Atini ekipi Panatinaikosa.

"Moraćemo da što pre ovo zaboravimo. Moramo da budemo svesni da danas putujemo. To je sistem takmičenja ove godine. Fizički je naporno. Cilj nam je da koliko-toliko odmorimo, odradimo trening i spremimo se za tim koji ima novog trenera", zaključio je Bjelica.

Utakmica Panatinaikosa i Crvene zvezde igraće se u petak od 20.15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Thursday, 27.10.2016
09:51

Ako se ispostavi da smo uboli sa Nejtom i ako dovedemo kvalitetnog centra,Zvezda moze do plej ofa! E sad,koliko je to dobro,to ne znam. Jeste da donosi dosta novca,kako od EL tako i od sponzora,ulaznica,TV prava,marketinga, ali mi nemamo sigurno mesto u EL i moracemo maksimalno da se koncentrisemo na zavrsnicu ABA lige! Koga god da dovedemo,mi nemamo snage,ni preteranog iskustva a bogami ni nekih uslova da se uspesno takmicimo na dva fronta jer ABA liga je izuzetno jaka ove godine a raspored i EL nikad tezi! Siguran sam da ce najmanje pet ekipa biti u tesnoj borbi za zavrsnicu takmicenja (Zvezda, Partizan, Buducnost, Cedevita i Cibona) s tim sto su tu i ekipe koje znaju da budu jako teski protivnici poput Igokee, FMP-a i Mega Leksa a tu su i neugodni Mornar i Zadar. Mislim da ABA liga zasluzuje dva predstavnika ukoliko se EL prosiri i ubedjen sam da Bertomeu razmislja o tome!

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 27.10.2016
12:05

Zvezda i da ne obezbedi plasman preko Aba lige dobila bi poziv od EL nadam se A licenci

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 27.10.2016
22:17

Ma ne u pravu si ti bitnije nam je da igramo i sledece sezone nego ove godine na F4 da se plasiramo godina bez Evrolige bi bilo katastrofa

avatar
Toni Kroos
Thursday, 27.10.2016
18:20

Druze,nadam se i ja,ali to nista nije sigurno. Ni vajld-kard kao ni dobijanje A licence.. Nemoj pogresno da me shvatis,ja bih bio presrecan da odemo i dalje ali treba misliti i na sledecu sezonu..