Bizarna povreda momka oko kojeg se otima pola NBA lige podigla veliku prašinu u SAD!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.02.2019.
16:39
Izvor: Sportske.net

Pojedine NBA ekipe planski gube mečeve, kako bi se domogli prvog pika na narednom draftu, upravo zbog Zajona Vilijamsona.

Beta/AP Photo/Gerry Broome
Beta/AP Photo/Gerry Broome

Povezane vesti

Momak kojeg mnogi vide kao naslednika LeBrona Džejmsa u NBA ligi, sinoć je doživeo nezgodnu povredu na utakmici u okviru NCAA lige.

Sastali su se Djuk i Južna Karolina, prestižan duel, što potvrđuju i cene ulaznica od oko 2500 hijade evra, a i činjenica da je u prvim redovima bio bivši predsednik SAD Barak Obama.

Ipak, sam duel ostaće u senci povrede koju je doživeo Zajon Vilijamson.

"Čudo prirode", kako ga je Kevin Durent svojevremeno nazvao, pao je u 36. sekundi utakmice, nakon što mu je proklizala leva noga, a stopalo probilo patiku.

Zaista bizaran način da se doživi povreda, stradalo je koleno, ali još uvek nije utvrđeno koliko će Vilijamson odsustvovati.

On je najbolji igrač Djuka ove sezone, u svojoj prvoj godini na koledžu beleži prosečno 21,6 poena i 8,8 skokova po nastupu. Koliko će nedostajati ekipi govori i činjeica da je Južna Karolina ovaj susret dobila rezultatom 72:88.

U SAD mediji bruje o incidentu sa patikom koju je proizveo "Najki", odmah je stiglo i saopštenje iz vrha pomenute firme, da će se stvar detaljno ispitati, kako bi se utvrdilo šta je dovelo do toga da patika tek tako pukne.

Tu su se naravno potegle i priče o sponozorstvima, mnogi veruju da je "Najki" otpisan, a kako Vilijamson pretenduje da bude prvi pik na draftu naredne godine, osim ako povreda bude teže prirode, mada je trener Djuka Majk Kšiževski izjavio da je u pitanju "blaga povreda kolena", jasno je da će se proizvođači sportske opreme "gađati novcem" kako bi potpisali talentovanog momka sa Djuka.





Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Friday, 22.02.2019
11:22

Steta, nadam se da nece odsustvovati dugo, a ako hoce, onda je potencijalna kradja drafta, jer ga nece zeleti timovi koji imaju ravo da biraju prvi zbog povrede, pa ce neko sa vec popunjenim rosterom moci da ga ugrabi, kao sto je Denver uzeo Portera Juniora.

avatar
RIP-chechk
Thursday, 21.02.2019
19:54

Zuljala ga patika.

avatar
RedDevil612989
Thursday, 21.02.2019
19:10

Made in China.