Bivši MVP završava karijeru u 29. godini!?

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.11.2017.
11:14
Izvor: Sportske.net

Kako prenose mediji u SAD, povrede su naterale sjajnog beka na razmišljanje.

EPA/MICHAEL REYNOLDS
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Povezane vesti

Derik Rouz je ovog leta potpisao ugovor za veteranski minimum sa Klivlend Kavalirsima.

Nakon predsezone često se pisalo da bi ovo mogla da bude njegova sezona, posebno jer je bilo jasno da će usled povrede Ajzee Tomasa dobiti startnu rolu u Ohaju.

Ipak, povrede su se ponovo javile, Rouz je upisao svega sedam nastupa od početka sezone, dobro je igrao kada god je bio na parketu, u proseku je beležio 14,3 poena uz 2,6 skokova i 1,7 asistencija po utakmici.

Članak ga je mučio u više navrata, a sada je nakon poslednje povrede Rouz odlučio da se udalji od tima, kako bi razmotrio svoju budućnost u profesionalnom sportu!

Derik Rouz

Kako je Adrijan Vojnarovski preneo, Di Rouz ozbiljno razmišlja da li nastavi svoju NBA karijeru, koja je od njegove MVP sezone propraćena konstantnim povredama.

Sedam vezanih propuštenih duela zbog nove povrede naterale su 29-godišnjeg plejmejkera da se zapita da li uopšte ima više želju da se bavi profesionalnom košarkom, zatvorio se, ne komunicira sa ljudima iz kluba, a izvor blizak samom košarkašu izjavio je da mu je "muka od silnih povreda i da to mentalno utiče na njega".

Sve je nizbrdo krenulo u plej-ofu 2012. godine, kada je pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, pa je do danas od mogućih 412 nastupa u regularnoj sezoni upisao samo 237.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 26.11.2017
17:07

Hands down najbolji prodor u NBA ligi u cijeloj istoriji...bez dlake na jeziku to tvrdim i to je cinjenica

avatar
Roj Kin 16
Saturday, 25.11.2017
14:27

Najmlađi MVP ikad, Čikago je posle dugo godina 2008. dobio novog igrača franšize, što nisu imali od Džordana. Momak je od starta dominirao ligom, ko ga je gledao tih godina, zna kakva je to eksplozivnost bila, bolja od Vestbruka. Na kraju ga je i stigao taj stil igre, posle povrede je nastavio tako, a koljena i zglobovi to ne mogu da izdrže.. Pogleeajte hajlajtse, čovjek je išao na drugi obruč pri punoj brzini, preko 3 igrača.. Šteta za njega jer je bio jedan od najboljih..

avatar
Pink Floyd
Saturday, 25.11.2017
15:19

Strasno talentovan igrac ali sto je problem sa njihovim sistemom sportista (srednja skola,koledz pa tek onda pro) dosta njih nikad ne nauci neke osnove. On nikad izgleda nije naucio/uvjezbao kako pravilno da doskoci (posebno kada je u vazduhu imao kontakt sa protivnikom) i to ga je kostalo karijere, nazalost.

avatar
Roj Kin 16
Sunday, 26.11.2017
10:17

Htio sam to da napišem, ali reko misliće ljudi da sam lud :)))), ja ne pamtim da sam ga vidio da doskoči na prste, na obije noge, nego na jednu nogu, petom i to tako neprirodno da je pravo čudo kako je uopšte postao profesionalac, a da se ne povrijedi..

avatar
JC\'90
Saturday, 25.11.2017
13:38

Velika steta, kakav je to igrac bio do povrede. Imao je sve explozivnost, snagu, brzinu, tehniku, sut.nJako mi je zao, ali mozda je i najbolje da se povuce.

avatar
Blackmamba24
Saturday, 25.11.2017
12:27

Steta,kad je bio MVP odavno nije vidjen dominantan igrac toliko, da se nije povredio 100 posto bi dominirao i dalje