Bivši igrač Pistonsa ne može da prežali što je uprava izabrala Miličića na draftu!

  • Autor: Boban Filipović

  • 21. oktobar 2016.

  • 16:30

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ubeđen je da bi za Detroit bilo mnogo bolje da su "pokupili" Karmela Entonija.

Bivši igrač Pistonsa ne može da prežali što je uprava izabrala Miličića na draftu!
NBA draft iz 2003. godine ostaće upamćen kao jedan od najjačih ikada, ali i po tome što je jedan srpski košarkaš bio najbolje rangiran.

Podsetimo, Darko Miličić je tada bio drugi pik, iza LeBrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Krisa Boša, Dvejna Vejda...

Ono što se retko pominje je da su npr. Žarko Čabarkapa (17) i Saša Pavlović (19) bili bolje pozicionirani od Borisa Diaoa (21), koji je napravio mnogo bolju karijeru. Od igrača sa prostora ex Yu na tom draftu su bili Zoran Planinić (22), Slavko Vraneš (39), Sani Bećirović (46) i Nedžad Sinanović (54).

Klivlend je imao pravo da prvi bira i logično uzeo LeBrona, Detroit je uzeo Darka Miličića, a bivši igrač Pistonsa Tejšon Prins smatra da je to bila velika greška i da je bilo mnogo bolje da su Pistonsi pokupili trećeg pika Karmela Entonija, koji je završio u Denver Nagetsima.

Detroit je u Miličićevoj ruki sezoni osvojio NBA prsten predvođen s klupe Lerijam Braunom, nosioci igre tog tima bili su Čonsi Bilaps, Rip Hamilton, pomenuti Prins, Rašid i Ben Valas, a uloga jednog od najtalentovanijih spskih košarkaša bila je mizerna.

Pistons Bulls Basketball

Prins veruje da bi ta ekipa da je imala Entonija umesto Miličića dominirala godinama.

"Ubeđen sam da bismo bili uspešniji da smo uzeli Mela. Uzeli bismo minimum dva prstena, možda i tri ili četiri. Msilim da je on prve dve godine mogao da donese svežinu sa klupe, a da bi potom postepeno preuzimao lidersku ulogu. No, šta je tu je." izjavio je Prins.

Ipak, ova Prinsova teorija je i te kako podložna sumnjama.

Pre svega, timovi u kojima je Karmelo Entoni igrao nikada nisu igrali značajniju ulogu, niti bili blizu da naprave nešto veliko u NBA,  a deleko od toga da te ekipe nisu imale jak roster. Najbolji primer je što je u Nagetsima igrao sa jednim Alanom Ajversonom. Čak je i ulazak u plej-of timovima u kojima je Melo nastupao bila retkost.

Karmelu Entoniju da nije bilo 'šlepanja' uz reprezentaciju SAD, sa kojiom se naosvajao medalja na Olimpijskim igrama, ne bi video nijedan trofej 'kao svinja nebo', što bi rekao naš narod.

Knicks Cavaliers Basketball


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari