Bivši igrač Cedevite u Makabiju

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.07.2017.
12:04
Izvor: Sportske.net

Kako prenose američki mediji, američki košarkaš će pojačati redove tima iz Tel Aviva.

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/EV
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/EV

Povezane vesti

"Ponos Izraela" je imao još jednu razočaravajuću sezonu, ostali su bez titule u domovini, dok su u Evroligi ispali u ligaškoj fazi, tačnije nisu se domogli Top 8 faze takmičenja.

Tim je ovog leta već doživeo velike promene, klupu je preuzeo hrvatski stručnjak Neven Spahija, a dovedena je i gomila novih igrača, dok je veliki broj košarkaša logično i napustio tim.

Otišli su Di Džej Sili (Gran Kanarija), Dajmon Simpson (Trotamundos), Jogev Ohajon (Hapoel Jerusalim), Soni Vims (Žeđijang Čužu), Endru Gauldok, (Olimpija Milano) Gaj Pnini (Hapoel Holon), kao i Gal Mekel i Kolton Ajverson koji nisu pronašli nove angažmane.

Stigla je i plejada novih igrača, redom su dolazili Džon DiBartolomeo, Aleks Tajus, Džejk Koen, Majkl Rol i Karak Mašur, a vratio se i bivši košarkaš Zvezde Maik Cirbes, koji je drugi deo minule sezone proveo na pozajmici u Bajernu.

Sada bi u redove Makabija mogao da stigne i novi plejmejker, navodno je na pragu kluba bivši košarkaš zagrebačke Cedevite Pjer Džekson.

Američki košarkaš je nakon sjajne role u "Dvorani sportova" otišao put NBA lige, gde se sasvim solidno pokazao u redovima Dalas Maveriksa, ali izgleda da ove sezone neće dobiti šansu u Teksasu.

Makabi bi ga rado video u svojim redovima, Spahija je minule sezone radio u Atlanta Hoksima kao pomoćnik Majka Budenholcera, pa je upoznat sa Džeksonovim kvalitetima.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 13.07.2017
12:52

Strasan igrac, skup kao vatra, a i vredi svaku paru...on i Boutrajt su jedini igraci koji su uspeli da postignu po 40 poena u EC, i to uz odlicne procente suta (dakle, ne ispucavanje kao Pulen) Ovo je tkz "game changer", koji sam moze da unisti i da pobedi neki tim, odlican potez Makabija...