Bivši hrvatski reprezentativac u Cedeviti

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 04.12.2017.
18:12
Izvor: Sportske.net

Kako je i zvanično objavljeno iskusni krilni centar novo je pojačanje hrvatskog šampiona.

Zadar/Zvonko Kucelin
Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

Damir Markota je novo pojačanje zagrebačke Cedevite.

Ovaj 31-godišnji košarkaš sa velikim evropskih iskustvom dolazi u redove hrvatskog šampiona iz turskog Ušaka, za koji je ove sezone nastupio osam putu u turskoj Super ligi, a u proseku je beležio 10,7 poena uz 4,7 skokova po utakmici.

Imao je Markota i odlično izdanje u iznenađujućoj pobedi Ušaka protiv Darušafake, kada je ekipi Dejvida Blata ubacio 23 poena.

Bivši reprezentativac Hrvatske je tokom karijere nosio dresove brojnih evropskih klubova, u tri navrata je branio boje Cibone, okušao se i u NBA ligi, gde je draftovan od strane San Antonija kao pretposlednji pik, ali je odmah bio prosleđen u Milvoki, sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor 2006. godine.

Ipak, nije zaigrao u dresu Baksa, igrao je u razvojnoj ligi, pre nego što je naredne godine napustio NBA i potpisao ugovor sa Spartakom iz Sankt Petersburga.

Nosio je i dres ljubljanske Olimpije dve godine, sa slovenačkim sastavom je igrao i Evroligu, a okušao se i u Nemačkoj u dresu Brosea, dok je Evroligu igrao i sa turskim Bešiktašom.

Za reprezentaciju Hrvatske je igrao na Eurobasketu 2007, 2011. i 2013. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2014. godine.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke