''Big Sofo'' nije dovoljan, Zvezda hoće još jednog centra!

Autor: Beta Beta
utorak 11.08.2015.
17:12
Izvor: Beta

Zvezda je započela pripreme za novu sezonu, ali formiranje ekipe još uvek nije završeno. Do sada je angažovan snažni centar Sofoklis Skorcijanidis, traže se adekvatne zamene i za ostale članove prošlosezonske prve petorke, ali će centarska linija biti još

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je teško odreagovati na adekvatan način posle odlaska velikog broja igrača iz ekipe koji su bili nosioci igre, ali da i dalje ima vreme za dovođenje adekvatnih zamena.

"Postoji izvesno baratanje imenima u medijima i to je noramlano stanje. Pokušavamo da pronađemo rešenja, ali moramo da budemo obazrivi. Imamo vremena, ne žurimo.

Posle rezultata koji su ostvareni prošle godine, odlaska velikog broja igrača koji su bili nosioci igre, teško je na sve to odreagovati, naći rešenja koja će nam dati kvalitet da možemo da se nosimo sa svima",
rekao je Radonjić, a prenosi klupski sajt.

"Moramo da nađemo rešenja koja će nam omogućiti da budemo konkurentni u borbi za trofeje, ali i da nađemo igrače koji će omogućiti da budemo sve bolji i da napredujemo", dodao je on.

Košarkaši Crvene zvezde odradili su danas u veoma dobroj atmosferi prvi trening posle obavljenih detaljnih medicinskih testiranja i lekarskih pregleda trener crveno-belih sa 12 košarkaša radio je u sali i teretani.

Veliki broj mladih igrača predvodili su trenutno najiskusniji u Zvezdinom taboru – Branko Lazić i Stefan Jović.

"Na treningu imamo veliki broj mladih igrača, još neki će se priključiti od ponedeljka. Možda je neočekivan broj mladih igrača, ali gotovo da su svi oni u proteklom periodu bili u nekom delu sezone u trenažnom procesu sa prvim timom, tako da znaju šta ih očekuje, pa će adaptacija ići brže. Ove godine radimo u Beogradu. Čekamo pojačanja, čekamo momke koji su sa reprezentacijama, tako da ima puno odsutnih", rekao je Radonjić.

U medijima se često pojavljivalo ime Ej-Džej Prajsa, plejmejkera sa NBA iskustvom, kao mogućeg pojačanja, a Radonjić je rekao da on jeste jedna od želja, ali da o tome ne može ništa više da kaže.

Crvenu zvezdu je ovog leta napustio Boban Marjanović, a umesto njega doveden je Sofoklis Skorcanitis, koji će zajedno sa Maikom Cirbesom činiti centarski tandem.

sofoklis skorcijanidis

Ipak, Radonjić dodaje da ekipi i pored njih dvojice nedostaju visoki igrači, a jedna od opcija koja se spominje je i Stefan Nastić, koji igra na američkom koledžu.

"Posle angažovanja Skorcanitisa došli smo do ideje da angažujemo još jednog igrača na poziciji centra. Shodno broju stranaca moramo da tražimo domaćeg igrača.

I ne samo zbog toga, već i što smo u deficitu sa visokim igračima što se tiče perspektive. Jedan od igrača koji su na toj lisiti je i Nastić. Brzo ćemo znati kakva je situacija sa njim.

Ima nekoliko imena i kada je pozicija plejmkera u pitanju. Jedan od njih je i Ej Džej Prajs", rekao je on.

On je rekao da će se sačekati sa dolaskom igrača koji su trenutno sa reprezentacijama i pripremaju se za Evropsko prvenstvo, pa da će tek tada biti napravljena analiza ekipe.

"U poziciji smo u kakvoj jesmo. Znamo u kakvoj smo grupi u Evroligi, da je ona u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu teža i da nas čaka još teži zadatak. Sačekaćemo da nam dođu igrači koji bi predstavljali pojačanja, pa da napravimo analizu.

Timovi koji su nam rivali još nisu kompletni, a moramo da vodimo računa o nama. Naša ideja je bila da na osnovama prošlogodišnjeg tima napravimo ekipu za ovu godinu što bi značilo mali broj promena i da možemo da pričamo o boljem razultatu",
kazao je Radonjić.

Trener crveno-belih rekao je da se Cedevita u ovom trenutku nameće kao prvi favorit za osvajanje Jadranske lige, ali da veruje da će njegova ekipa radom uspeti da nadomesti odlazak nosilaca igre iz prošle sezone.

''U Jadranskoj ligi dobijamo jaku konkurenciju u Cedeviti koja je napravila izuzetno kvalitetan tim i nameće se u ovom trenutku kao prvi favorit. Biće tu i drugih timovi koji će biti jaki. Ali, sada razmišljamo o startu naših priprema i o selekciji, zatim i o prelaznom roku i da velikim radom nadomestimo odlaske četvorice nosilaca igre'', dodaje Radonjić.

Crvena zvezda je prošle sezone osvojila Jadransku ligu, Superligu Srbije i Kup Radivoja Koraća, a nastupali su i u Top 16 fazi Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Tomic
Tuesday, 11.08.2015
19:03

Simonovic i Keselje uz pomenute gore i to je to.

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 11.08.2015
18:57

realno, verovao sam da mozete Kuzmica da dovedete, bila bi to mocan tim u Evroligi uz par Amera na 1 i 2...

avatar
Tuesday, 11.08.2015
17:28

ok nije frka , cek samo da pogledam u novcanik .... hmmm 3500 din , jel dosta ? nemam vise , plata tek 15-og ...

avatar
Cika Mare
Wednesday, 12.08.2015
07:32

Nisam znao da se plata dobija od komentarisanja Zvezdinih vesti po ceo dan?

avatar
Wednesday, 12.08.2015
15:34

sta ces ... drzavna firma ... pa kad vec radim na kompjuteru , onda volim da dodjem da ispratim vesti ...

avatar
hcXpfc
Tuesday, 11.08.2015
17:25

Fmp (Czt) izrasta u ozbiljan klub.

avatar
babaroga
Tuesday, 11.08.2015
17:20

Sta prica ovaj covek? A drzava, pare, kme-kme... Nista ga ja ne razumem