Bez Tea baš teško, Kajrijev rafal za dva minuta, Kazins "pojeo" Kavse!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 29.10.2017.
08:37
Izvor: Sportske.net

Klipersi spušteni na zemlju, Irving konačno dobio tamo gde se uvek dobro provodi, Pelikansi uništili Lebrona i kompaniju. Novi tripl dabl za pogađate koga, Čikago kao tim iz ABA lige...

AP Photo/Gerald Herbert
AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Dolijali su i Klipersi. Baš na ovom meču videlo se koliko nedostaje Teodosić u ofanzivi. Čim je stao Blejk Grifin, Klipsi nisu imali rešenja, ali ni igrača koji bi razigrao tim. Dali su svega 32 poena u nastavku i izgubili prvi meč sezone, na Pacifiku se radovao Detroit, tim koji retko pobeđuje na Zapadu.

Andre Dramond je dobio bitku po koševima, 15 poena, 17 skokova, 3 blokade, Pistonsi su uveli meč u ritam koji njima odgovara, žestokom odbranom su naterali rivala na 19 grešaka.

Ovo je prva pobeda Detroita u sedam mečeva sa Klipsima, Grifin je inače postigao 19 poena, ali se ispromašivao.

Bobi nije igrao, možda dobije večeras šansu protiv Lejkersa.

Demijen Lilard je sa 25 poena predvodio Portland do trijumfa protiv Feniksa, to je prvi poraz za privremenog trenera Sansa, Trijana. Gostima iz Arizone nisu pomogla ni 34 poena Devina Bukera, Nurkić je ubacio 17 poena i imao 9 skokova, utakmica je bila mnogo ravnopravnija nego u Feniksu kada su Blejzersi slavili 50 razlike. Ali, iako su Sansi sada pružili žilav otpor, Lilard je pogodio ključnu trojku u poslednjem minutu i prelomio meč.

Juta je zaustavila Lejkerse na 81 poenu i 38% šuta, bila je to baš pobeda u stilu "Džezera" i njihove filozofije, Donovan Mičel je odigrao odličan meč, šesti čovek domaćina je ubacio 22 poena, rekord karijere. Ovaj 12. pik drafta je sa nekoliko poteza digao dvoranu na noge, Rubio je postigao 21 poen, najviše od kada je stigao u Jutu.

Ben Simons je odigrao odlično, Siksersi su slavili protiv Dalasa, ruki je ubacio 23 poena, pokazuje da se isplatilo čekati ga dve godine (prošlu je propustio zbog povrede). Jogi Ferel je sa bacanja propustio šansu da Mavsima donese produžetak, Barns je dao 25 poena za domaće, Dalas je pogodio 19 trojki i nije pomoglo.

Memfis je gvozdenom odbranom slomio Hjuston, loš šut Roketsa, Harden je dao 20 poena, jedini raspoložen Anderson sa sedam trojki, ali u drugoj i poslednjoj četvrtini gosti iz Teksasa su dali po 17 poena. Oni ne mogu da pobeđuju u ovakvim mečevima, na drugoj strani, Gasol 6 poena, nije ga služio šut, ali je uradio sve drugo, 7 skokova, 5 asistencija, 4 blokade. Klupa "Grizlija" je odnela trijumf, Parsons 24 poena, Tajrek Evans 14, Mario Čalmers 15. Rezerve domaćih su ubacile 77 poena, starteri svega 36.

Boston je stigao do četvrte pobede u nizu, savladali su Majami, Kajri Irving je ubacio 24 poena, ruki Tejtum dodao 20, na drugoj strani Dragić usamljen sa 22 poena. Domaćin se držao, alo je onda Irving ubacio devet poena u poslednja dva minuta i prelomio. On se uvek sjajno provede u Majamiju, ali nikada ne pobeđuje, evo sada sa novim klubom je uspeo ono što nije sa Klivlendom.

Kad smo kod Kavsa, obrukali su se noćas, tačnije nisu našli rešenje za DeMarkusa Kazinsa. Dobio ih je uz tripl dabl 29 poena, 12 skokova, 10 asistencija, ukrao je i tri lopte. Oporavljeni Dejvis je ubacio 30 poena, imao 14 skokova, Džej Ru Holidej dodao 29 poena i 7 asistencija, čitav tim Pelikansa se raspucao. Šutirali su 52% uhvatili nepripremljeni Klivlend koji je odigrao katastrofalnu odbranu. U drugom poluvremenu su se prenuli, stigli dvocifrenu prednost domaćina, zahvaljujući Lovu koji je meč završio sa 26 poena, ali tu su i stali, Pelikansi su dodali gas i stigli do ubedljive pobede. Lebron je ubacio 18 poena, Vejd 15, Klivlend je izgubio tri od poslednje četiri utakmice.

I na kraju, igra mačke i miša, novi tripl dabl Rasela Vestbruka, 12 poena, po 13 skokova i asistencija, Čikago je ubacio samo 69 poena Oklahomi, koja se oporavila posle par iznenađujućih poraza. Pol Džordž je ubacio 20 poena, Melo 21, delovalo je kao lakši trening posle prve četvrtine. U drugoj je Čikago dao osam poena. Najbolji kod gostiju Finac Lauri Markanen, 15 poena, prvi dvocifreni ruki Bulsa u svakom meču od starta, još od vremena kada je Derik Rouz kao prvi pik svojevremeno stigao u grad.

LA Klipers - Detroit 87:95
Portland - Feniks 114:107
Juta - LA Lejkers 96:81
Dalas - Filadelfija 110:112
Memfis - Hjuston 103:89
Majami - Boston 90:96
Čikago - Oklahoma 69:101
Nju Orleans - Klivlend 123:101

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke