Bez milosti, majstor Jokić spustio zavesu u istorijskoj noći Lebrona Džejmsa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.03.2019.
08:05
Izvor: Sportske.net

Lebron će pamtiti meč, na kraju, ovo je zaista velika stvar, ali Jokić je učinio sve da se žurka u Los Anđelesu završi velikim razočaranjem za Lejkerse.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Jokić i Denver nisu imali milosti. Seriju poraza prekinuli su u Los Anđelesu, sada je pred Lebronom i Lejkersima nemoguća misija, kasne za osmim mestom šest pobeda, pa je gotovo izvesno da Lebrona nećemo gledati u plej ofu.

Jokić je noćas ubacio 12 poena, potrošio je samo pet lopti, imao je 17 skokova, 8 asistencija, ostatak su završili Marej i Haris sa po 19 poena, Vil Barton je dodao 23.



Lejkersi su spušteni na 99 poena, Lebron je ubacio 31, ali jasno je da tim tone i da je u pitanju veliki neuspeh, i šest godinu u nizu su bez doigravanja. Inače Džejms je prešao Džordana na četvrtom mestu večne liste kada su strelci u pitanju, ali posle meča je delovao razočarano.  Njegova ekipa je stigla veliku prednost Nagetsa, ali su propustili priliku za izjednačenje, posle su se gosti trgli i serijom poena priveli meč kraju. Ispred Lebrona na večnoj listi su Džabar sa 38 387, Karl Meloun 36 929 i Brajant sa 33 643, on ima oko 1500 poena prednosti u odnosu na "Kralja" Džejmsa.
U odlučujućim trenucima Jokić je delio asistencije kao bombone i otvorio svom timu vrata pobede.

I Sakramento je sve dalje od doigravanja, izgubili su od Bostona kod kuće u tesnom meču, loša vest pred predstojeću odlučujuću turneju. Bogdanović je ubacio 14 poena, 4 trojke, Bjelica 5 poena i isto toliko skokova, uz samo 20% šuta. Kod gostiju koji su odmarali Irvinga nakon ubedljive pobede u Ouklendu, Tejtum 24, Horforf 21 poen.

Meč viner bio je Gordon Hejvard koji je pogodio dve sekunde pre kraja, i iskupio se za faul na trojci nad Badijem Hildom koji je izjednačio rezultat. Imali su domaći još jednu šansu, ali je Barns promašio uz sirenu, pobeda ide u Boston.  

U duelu timova sa najgorim rekordom u ligi, slavio je Feniks, 15. pobeda za Kokoškova. Devin Buker je najboljom utakmicom sezone i uz 41 koš bio prevaga za Sanse, dok je veliko iznenađenje napravio Čikago. Bulsi su dobili Filadelfiju, LaVin je brojao do 39, gosti bez Embida, timovi su se vraćali na teren posle "kraja", ustanovljena je greška u merenju vremena, tačnije sirena se oglasila pre nego što je neko dodirnuo loptu. Oto Porter Džunior je već bio na doping kontroli, zamenio ga je Selden u poslednjoj akciji, ništa se nije promenilo, pas ka Batleru, nije ni šutnuo.

"Kao da smo dva puta izgubili"
, rekao je Tobijas Haris.

San Antonio je došao do veoma bitne pobede u Atlanti, Oldridž je ubacio 32 poena, Derik Vajt odigrao sjajnu rolu, 19 koševa, 9 asistencija. Sparsi su sada na deobi sedmog mesta za Klipersima, Kingsi prvi ispod crte kasne četiri pobede.

Juta drži prednost ispred pomenutog dvojca, dobili su Pelikanse, Gober je ubacio 22 poena, imao 13 skokova i 4 blokade, on i Fejvors su bili tvorci pobede, "Džezeri" su postigli 70 poena iz reketa.

Spenser Dinvidi se vratio posle povrede, ubacio 28 poena u pobedi Netsa nad Kavsima. Lov je na drugoj strani brojao do 24, sa njim je Klivlend sasvim druga ekipa, ali je pobeda ostala u Bruklinu. D'Anđelo Rasel je dodao 25 koševa, važan trijumf za Netse koji se bore za šesto mesto Istoka sa Detroitom.

Ni Pistonsi nisu propustili šansu, Minesota je daleko od plej ofa, Dramond je dominirao, jedna od najboljih partija u sezoni, 31 poen i 15 skokova za Drea, podatak da je ubacio 8 od 10 bacanja pokazuje da mu je baš sve išlo za rukom.

Strašno važna pobeda za Majami u Severnoj Karolini. Vajtsajd je odigrao odlično sa klupe, posle povratka i nakon povrede ovo je njegova najbolja partija, 18 poena, 15 skokova, 4 blokade, najbolje je sačuvao za zavičaj, rođen je dvadesetak kilometara od Šarlota. Majami je ostao iznad crte, pobeda više od Orlanda i Hornetsa koji su sada zakomplikovali stvari.

Vašington je savladao Dalas u nebitnom meču, oni i dalje imaju nadu, ali bi mnogo toga trebalo da se poklopi da Vizardsi uhvate osmo mesto. Luka Dončić sjajan 31 poen, 11 skokova, 7 asistencija, na drugoj strani Bredli Bil 30 poena, rešio je meč sjajnim zakucavanjem preko Salaha Meirija, pola minuta pre kraja. Ovo je prva pobeda Vizardsa kod kuće protiv Dalasa nakon skoro deceniju.

Rezultati:

LA Lejkers - Denver 99:115
Sakramento - Boston 109:111
Feniks - Njujork 107:96
Čikago - Filadelfija 108:107
Nju Orleans - Juta 104:114
Bruklin - Klivlend 113:107
Atlanta - San Antonio 104:111
Šarlot - Majami 84:91
Vašington - Dalas 132:123
Detroit - Minesota 131:114


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke