Bez iznenađenja na draftu, izabran Megin trojac!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.06.2017.
09:29
Izvor: Sportske.net

Noćas je održan NBA draft u Bruklinu, a rekli bismo da iznenađenja i nije bilo previše kada se radi o prvih nekoliko pozicija.

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Markel Fulc je, očekivano, prvi pik na draftu ove godine, biran je od strane Filadelfije, radi se o pleju koji je na koledžu u Vašingtonu beležio prosečno 23 poena po meču, imao u proseku i po 6 asistencija i skokova.

Odličan je trojkaš, biće veliko pojačanje za Sikserse.

Drugi pik je Lonco Bol, za njega su se odlučili Lejkersi, do je na trećem mestu Džejson Tejtum koga je izabrao Boston. Bol je neko u koga Lejkersi polažu velike nade za budućnost, posebno nakon lošeg biranja u vidu Rasela. Radi se o odličnom asistentu, ali i odličnom šuteru. Takođe je plejmejker.

Tejtum je krilni košarkaš, možda i najbolji šuter od pomenute trojice ako pogledamo procente u prethodnoj sezoni na koledžu, a pored toga je i godinu dana mlađi, ima samo 19 godina.

Izabrani su i košarkaši koji su prethodne sezone igrali ABA ligu među kojima je i jedan srpski košarkaš. Radi se o Ognjenu Jaramazu, košarkaš Mege je izabran od strane Njujork Niksa kao 58. pik na draftu.

Pored njega, iz Mega Leksa su izabrani još i Vlatko Čančar koga su birali Denver Nagetsi kao 49. pika, Ala Kaba koga je izabrala Atlanta kao poslednjeg, 60. pika na draftu, a tu je i Džona Bolden, dosadašnji košarkaš FMP-a, koga je birala Filadelfija kao 36. pika na draftu.

Boldenu se odmah ide u NBA ligu, istakao je da bi voleo takav razvoj situacije, pa je pitanje da li će biti igrač Crvene zvezde u narednoj sezoni.

Marka Gudurića nije bilo u prve dve runde na draftu, tako da nije biran, pa je Jaramaz ove godine jedini srpski košarkaš koji je uspeo da pronađe ekipu u NBA ligi.

1. Markel Fulc (Filadelfija)
2. Lonzo Bol (Los Anđeles Lejkers)
3. Džejson Tejtum (Boston)
4. Džoš Džekson (Finiks)
5. Di'Eron Foks (Sakramento)
6. Džonatan Ajzak (Orlando)
7. Lauri Markanen (Minesota)
8. Frenk Nilkina (Njujork)
9. Denis Smit Džunior (Dalas)
10. Zek Kolins (Portland)
...
36. Džona Bolden (Filadelfija)
...
49. Vlatko Čančar (Denver)
...
58. Ognjen Jaramaz (Njujork)
60. Alfa Kaba(Atlanta)


Kao što vidite, najbolje plasirani evropski košarkaš na draftu jeste Lauri Markanen, finski košarkaš koga je izabrala MInesota, Frank Ntilina iz Francuske je osmi pik pošto ga je izabrao Njujork Niks, Izraelac Lif je na 18. poziciji i biran je od strane Indijane, Onuobi iz Velike Britanije je biran kao 23. pik od strane Toronta, a Pasečniks iz Letonije je odabran od strane Orlanda. Tu su još i Dorsi iz Grčke koji je biran od strane Atlante, Harteštajn iz Nemačke koji će u Hjuston, a tu je i pored pomenutih igrača Mege i Aleksandar Vezenkov iz Bugarske koji je draftovan od strane Bruklin Netsa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke