Bez ideje u Vitoriji, 25 poraz Zvezde u sezoni

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 27.02.2020.
22:40
Izvor: Sportske.net

Još jedna slaba partija Crvene zvezde u Evroligi i sada su šanse za plasman u Top 8 male.

EPA-EFE/ADRIAN RUIZ DE HIERRO
EPA-EFE/ADRIAN RUIZ DE HIERRO

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je večeras poražena u Vitoriji od Baskonije rezultatom 71:56, pa možemo slobodno reći da su šanse za Top 8 male. Sada je Zvezda na 10 pobeda i 16 poraza.

Nije loše Zvezda ušla u meč, zapravo, povela je sa 5:0 nakon trojke Berona, dobre odbrane i potom poena Štimca. Ipak, domaći su se probudili na vreme, pa su veoma brzo preokrenuli rezultat preko Šengelije i Šildsa.

Odbrana domaćih je bila na veoma visokom nivou u periodu krajem prve deonice, pa su tada stekli veliku prednost, posebno nakon trojke Dženinga za 20:13.

Zvezda je uglavnom u drugoj deonici igrala preko Kevina Pantera, ali je on bio jedini raspoložen u tim trenucima. Prednost je rasla, a Erik je bio taj koji je doneo najveću prednost domaćima od 11 poena, što je bila i razlika na poluvremenu.

Podatak da je Panter postigao 8 poena, a ostatak košarkaša Crvene zvezde svega 5 u drugoj deonici govori o raspoloženosti tima.

Drugo poluvreme i nije loše počelo po Zvezdu, Lazić je pogodio trojku, a sredinom deonice učinio je to i Lorenco Braun za -6. U par navrata je Zvezda prišla i na pet poena zaostatka, ali je nakon toga ekipa koju je večeras predvodio Andrija Gavrilović pala.

Domaći su do kraja treće deonice vratili dvocifrenu prednost, a onda je u poslednjoj domaćin krenuo da razbija Zvezdinu odbranu, nakon trojke Šengelije bilo je 60:45, a nakon dvojke istog igrača prednost je narasla na +17.

Bilo je i +21, već tada je bilo jasno da Zvezda može da se okrene novim izazovima koja joj slede, tačnije, utakmici protiv Cedevite Olimpije koja je u ovom trenutku daleko bitnija za njih.

Ovaj poraz u Baskoniji je bio 25. po redu u zvaničnim utakmicama od početka sezone za ekipu sa Malog Kalemegdana.

Šengelija je imao 18 poena, Šejvon Šilds je dodao 15, a Majkl Erik 10. Kod Crvene zvezde mts Vladimir Štimac je bio najefikasniji sa 13 poena, Panter je imao 12, Lorenco Braun 10.




Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Friday, 28.02.2020
10:08

Sramotan pristup i sramotna igra, kako odmiče sezona igra je sve gora, tj igre I koncepcije nema. Ovo sinoć je izgledalo kao da je trener rekao radite šta hoćete. Brown I Panter se ispucavaju iz igre 1 na 1 a ostali se šunjaju po terenu da slučajno ne zasmetaju ovoj dvojici.Razumem da se izgubi ali da se nešto pokušava, ovo je baš poražavajuće. Jedino pozitivno je što se za Lukasa vidi da zna košarku samo što je daleko od forme koja je potrebna za ovaj nivo takmičenja . Od domaćih igrača niko ništa nije pokazao ,Davidovac bez energije, Lazić je odavno dostigao limite I zreo je za manji klub, Simanić nije za komentarisanje izgleda kao da je igrao odbojku do juče pa ga ubacili na košarkaški teren...Gotova sezona !!!

avatar
nemam pojma
Friday, 28.02.2020
01:30
avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 28.02.2020
00:18

Katastrofalna igra! Mislim i mi navijaci smo poprilicno nezahvalni, em imamo najmanji budzet u EL, em na domacem terenu UOPSTE nas klub nema podrsku kakvu bi trebao da ima! Pored svega toga, sem da su zakovani na dno tabele, opet ce izvojevati 12-13 pobeda u EL, bicemo na sasvim nekom pristojnom mestu, a u sve i jednoj neizvesnoj zavrsnici smo izasli kao gubitnici, ne kazem da je to dobro, ali mogla je i neka lopta na nasu stranu da ide. Sve u svemu, kada budemo (ako ikada) imali za 50% veci budzet i neku bar dvojicu nasih izuzetno talentovanih igraca, e tada cemo moci da se nadamo ozbiljnijim rezultatima, do tada cemo prenositi loptu tako brzo da UVEK ostane 17 sekundi za napad, pa ce loptu da "overi" centar ili cetvorka, i onda tek krecemo da gradimo napad na 8-9 sekundi do kraja, sa takvom taktikom, NBA timovi ne bi lako pobedjivali.

avatar
kk idea zagreb
Friday, 28.02.2020
00:07

Ocekujem botove coviceve, pocevsi od nemanje, do pixija iz kornera.. pa onda onaj novopeceni deki.stankovic da daju izjavu.. Moze vucko da vas puni sa jos 30 miliona evra, ali nikada necete biti ono sto je Partizan.. Vratite staru zvezdu beogradu, a ovog mutanta vratite Covicu

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 27.02.2020
23:43

Nakon KRK prebrodio je krizu, pa je TOP9 ponovo blizu.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 28.02.2020
00:28

Neka smo mi u TOP9. vi evroligu niste videli godinama a necete jos deceniju koliko god para da botstoja upumpa u propali drzavni projekat. :D

avatar
kk idea zagreb
Wednesday, 25.03.2020
00:12

@Deki.Stankovic. 5 prvo lepi, napisi svoje ime. Tegi kakav god da je, iznosi cinjenice sto vas najvise boli. Ajde u krevet sad

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 28.02.2020
22:34

Nenad-Nenad...ti se vodis parolom da vise puta izgovorene lazi postaju istina.Samo znamo vec cime se sve sluzite navikli smo da muljate,spinujete i izmisljate,ja verujem da si ovaj podatak procitao kod ikone kluba Vladana Tegeltije,ikone broj dva,posto je ikona broj jedan ludi Zeks!

avatar
nenadnenad1234
Friday, 28.02.2020
08:33

Ali opet manje nego kod vas. Matematika kaze da je 120k manje od 600k. Ali komsinica pored sto menja istoriju, pocela je da i matematiku menja.