Bertomeu: "Srbija je sinonim za košarkaški kvalitet"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.05.2018.
15:14
Izvor: Beta

Predsednik košarkaške Evrolige Djordi Bertomeu rekao je danas da je Srbija sinonim za košarkaški kvalitet, kao i da veoma srećan što se završnica takmičenja prvi put igra u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fajnal-for Evrolige u Beogradskoj areni počinje sutra i traje do nedelje, 20 maja.

"Bilo je potrebno 17 godina da dovedemo fajnal-for u Beograd. To je ostvareno zahvaljujući jakom opredeljenju i saradnji gradskih vlasti, a posebno gradonačelnika. Fajnal-for u Beogradu je naš način da odamo počast košarci u Srbiji, koja je sinonim za kvalitet u košraci. Toliko neverovatnih igrača, trenera i sudija je odavde, i svi oni hrane evropsku košarku", rekao je Bertomeu.

Na zvaničnoj konferenciji na Malom Kalemegdanu, pred prve utakmice, Bertomeu je čestitao učesnicima F4, rekavši da su "postigli nešto što je svaki put sve teže".

"Sa ovim fajnal-forom stavljamo tačku na još jednu fantastičnu sezonu. U Istanbulu smo bili oprezni, ali sada posle druge sezone shvatamo da je ovakav sistem takmičenja uspešan konsolidovani model", rekao je Bertomeu.

On je naveo da je ponosan što je u Srbiji zabeležena rekordna poseta utakmicama u prethodnim godinama, koja je iznosila ukupno 2,2 miliona posetilaca.

"Posvećeni smo tome da pružimo sjajan F4 i omogućimo eksploziju košarke u Beogradu", rekao je on.

Bertomeu je rekao da je posebno što Evroliga privlači sve više navijača: "Imamo sjajan proizvod, navijače, uz 70 sponzora, posvećenosti smo inovacijama, tehnologija nam omogućava da košarku približimo našim navijačima", rekao je Bertomeu.

Prvi čovek Evrolige rekao je da će prvi put uz pomoć sponzora putem zvanične aplikacije navijači moći da prate razgovore sudija, igrača i trenera.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Srbija zemlja košarke i da su "svi Beograđani izuzetno ponosni" što se završni turnir igra u njihovom gradu.

"Dobrodošli u Srbiju, zemlju košarke! Čast nam je što smo dobili priliku da budemo domaćini. Prvi put u istoriji će Srbija biti epicentar košarke. Beograd je grad gde u svakom kvartu možete videti decu koji naporno treniraju i sanjaju da će biti profesionalni košarkaši. Njihovi uzori su sada ovde", rekao je gradonačelnik.

"Uložili smo dosta vremena i kreativnosti kako bi sve proteklo na najbolji način. Sada je naša Arena spreman da dočeka najbolje košarkaše u Evropi", rekao je Mali i pozvao sve da po završetku fajnal-fora produže boravak u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PfkVa
Thursday, 17.05.2018
16:10

Prvi put u istoriji epicentar ? Ja koliko znam BG je bio 2 puta domacin EP u kosarci !

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 17.05.2018
15:21

Partizan je sinonim za kosarkaski kvalitet,sramota bi bilo da jednog giganta kakav je Partizan poredis sa ostalim klubovima u Srbiji.

avatar
Lav
Thursday, 17.05.2018
15:41

Hahahaha... Davno me niko nije ovako nasmejao...

avatar
Lav
Friday, 18.05.2018
14:20

Sine Balsa, vi niste ni znali za kosarku dok vam nisu crveni i zuti dosli na vlast.. Sinonim za kosarku do devedesetih su bili pre svega Cibona, Jugoplastika, Bosna ... Potom Zvezda, Olimpija, Zadar itd..Tako da, vrati se u klupu i uci istoriju a boga mi i sadasnjost...

avatar
Балша Николић
Friday, 18.05.2018
05:03

Ајде Лаве враћај се у дивљину док нешто не научиш.

avatar
NAJVECI IKADA
Thursday, 17.05.2018
16:40