Bertomeu sad želi saradnju sa FIBA?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.06.2020.
15:03
Izvor: Sportske.net

Kakvu poruku je danas poslao prvi čovek Evrolige?

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Španski ''As'' organizovao je danas debatu o aktuelnom stanju u evropskoj košarci, a sa najviše pažnje pratilo se ono što je govorio izvršni direktor Đordi Bertomeu.

Između ostalog, govoreći o odnosu sa FIBA koja konkuriše Evroligi sa svojom Ligom šampiona, Bertomeu je na početku naglasio:

''Nismo u ratu sa FIBA, jednostavno imamo različite modele''.

On je u nastavku razgovora nagovestio i mogućnost potencijalne saradnje sa FIBA, ukoliko dođe do dogovora dve strane.

''Tačno je da su pre četiri ili pet godina bezuspešno pokušavali da povrate kontrolu nad Evroligom, ali sada moramo pronaći načine da situaciju učinimo takvom kakvu bismo želeli.

Poslednjih meseci, nažalost (smrt bivšeg generalnog sekretara FIBA, Patrika Baumana), došlo je do promene u menadžmentu i veća je osetljivost. Imamo priliku da rešimo probleme koje je trebalo ranije da rešimo, a to nisu učinili svi, uključujući Evroligu.

Niko ne želi da istovremeno imaju i četiri evropska takmičenja. Na raspolaganju smo da radimo s njima'', objašnjava Bertomeu.
-
Baner Spanci
-
Ono što je proteklog meseca izazvalo najviše reakcija jeste odluka da se zbog pandemije prekine evroligaška sezona i da u narednoj sezoni Evrolige učestvuje istih 18 klubova.

''Nepravilan razvoj pandemije u različitim zemljama izazvao je rizik za zdravlje ljudi koji su uključeni u ovo takmičenje. Pored toga, asimetrična situacija nije dozvolila igračima da imaju razumno vreme za pripreme, a to su nam objasnili i sami u prethodnom susretu.

Oni su se plašili povreda i nisu nastupili na željenom nivou. Razgovarao sam sa 38 igrača i svi su želeli da igraju, bez izuzetka, ali rizik je postojao i uticao na integritet takmičenja, jer neki su se mogli vratiti nakon treninga mesec i po dana, dok drugi, kao u Moskvi, nisu mogli da odu kući i u Italiji nisu imali dozvolu da treniraju u zatvorenim prostorima. Evroliga nije mogla da priušti nedostatak ravnopravnih uslova, da se baci bilo kakva senka na šampiona'', zaključio je Bertomeu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 09.06.2020
15:10

Da li spanski i nemacki kosarkaski savezi znaju nesto, sto Bartomeu ne zna, ili jednostavno u gore dve pomenute zemlje kolko tolko ce se povratiti novac ako se prvenstvo nastavi, dok EL ne bi bila u stanju nista da povrati i pored nastavka takmicenja?