Bertomeu nema dobre vesti za srpske klubove

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.05.2018.
13:05
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu objasnio je predstavnicima srpskih medija kakav je položaj Crvene zvezde mt:s i Partizana NIS za narednu evropsku sezonu.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Kao i svake godine kada na red dođe završni turnir Evrolige, prvi čovek takmičenja okupio je predstavnike medija i odgovarao na goruća pitanja.

Logično je da su predstavnike "sedme sile" iz Srbije zanimala pitanja vezana za domaće klubove i njihov status u evropskim takmičenjima za narednu sezonu.

Đordi Bertomeu nije imao da kaže ništa novo, jednostavno je ponovio ono o čemu je već govorio nakon završetka ABA lige, a to je da će Budućnost VOLI u Evroligu i da za Zvezdu nema mesta.

"Crvena zvezda ide u Evrokup shodno plasmanu u regionalnoj ABA ligi. Što se tiče Budućnosti, krajnji rok da ispuni uslove je kraj maja, a u junu će Evroliga i Evrokup uraditi reviziju svih prijava klubova, i proveriti da li je ispoštovano sve što je potrebno, pre konačne odluke 6. jula", objasnio je Bertomeu, a prenosi "Blic".

Status crno-belih isti je kao i pre nekoliko nedelja. Partizan je zatražio specijalnu pozivnicu za učešće u Evrokupu i trenutno je na čekanju.

"Rano je da pričamo o tome još. Evrokup zavisi od plasmana u domaćim ili regionalnim takmičenjima, a tek kreću pojedina doigravanja. Još nam treba vremena da vidimo ko će se sve izboriti za Evrokup. Imaćemo prazna mesta, neki neće ispuniti uslove i sredinom juna ćemo imati jasniju sliku koliko vajld karata i kojim klubovima ćemo dati", rekao je Bertomeu.

Za specijalnu pozivnicu pored Partizana aplicirala je i Petrol Olimpija tako da bi jedan od ta dva kluba iz ABA lige trebalo da je dobije.

Nakon svega rečenog jasno je da će Srbija u najboljem slučaju imati dva predstavnika u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, ali samo pod uslovom da Partizan dobije specijalnu pozivnicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 21.05.2018
21:42

Sta se cudite? Pa pogledajte budzet Zvezde ove godine u Evroligi i budzete ostalih klubova. Jednostavno, mi kaskamo po kvalitetu za ostalim bogatim Evroligasima. Kada Zvezda ili Partizan budu imali budzet od 10-15 miliona onda ce igrati Evroligu. Za par godina otimacemo se i za EC.

avatar
mosala1983
Monday, 21.05.2018
17:43

Чак ни два тима у еврокупу на шта смо спали. Страшно.

avatar
DouglasHaffernan
Monday, 21.05.2018
14:35

Ako KKP dobije spec. pozivnicu za Evrokup i C. Zvezda bi trebala za Evroligu

avatar
Jos neko kopa
Monday, 21.05.2018
18:11

Obrnuto druze treba da bude ako ima pravde i moralnosti....

avatar
biTan
Tuesday, 22.05.2018
00:48

Zvezda trenutno ne zasluzuje evroligu,kad nas buducnost isprasi sve je jasno. Sto se tice partizana oni trenutni evrokup ne zasluzuju,nisu mogli ni u 4 u mrtvoj ABA ligi,o igrama u istom tom evrokupu necu ni da govorim. Kad je nasim klubovima najvaznije da upisu neku pobedu a ne da se plasiraju u daljnu fazu,onda im je i to takmicenje mnogo...