Bertomeu još nema dobre vesti za Zvezdu! A za Partizan...?

Autor: Darko Mitrović
petak 11.05.2018.
22:03
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

U kojim evropskim takmičenjima ćemo sledeće sezone gledati naše najbolje klubove?

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U susret predstojećem fajnal-foru u Beogradu, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu progovorio je i o mogućnosti da Crvena zvezda mts ponovo zaigra u najjačem evropskom takmičenju, ali i o želji Partizana da se preko ''vajld karda'' domogne Evrkupa.

Podsetimo, na osnovu plasmana iz ABA lige, Budućnost je stekla pravo učešća u Evroligi, a Zvezda, Cedevita i Mornar su se izborili za mesta u Evrokupu. Međutim, još uvek nije izvesno da li će Budućnost tokom leta ispuniti i infrastrukturne, kao i finansijske uslove za nastup u elitnom evropskom takmičenju, u čemu leži i Zvezdina nada da bi mogla da zauzme to mesto.

Ipak, šanse za to su u ovom trenutku male, što je i sam Bertomeu istakao u intervjuu ''Večernjim novostima''.

''Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno'', objašnjava Bertomeu.

S tim u vezi, prokomentarisao je i uslove koje Podgoričani treba da ispune.

''To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sledeću sezonu'', konstatuje Bertomeu.

A kada je u pitanju Partizan, crno-beli izgleda mogu da se nadaju još jednom učešću u Evrokupu, iako su ABA ligu završili na petoj poziciji.

''Jadranska liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve 'vajld karte' koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome'', poručio je Bertomeu.

Dakle, neizvesnost će potrajati...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Wednesday, 16.05.2018
09:11

Covek mlati o kriterijumima a pokusava da ugura mutanta koji kada god napravi milionski dug promeni ime i vec dva puta je bio uguran umesto timova koji su na terenu izborili evroligu!

avatar
Nikola Spasic
Tuesday, 15.05.2018
16:40

kriterijumi nisu realni i jednaki..pisao sam o ogromnoj ne pravdi koja je nacinjena i koju su svi klubovi bivse sfrj prihvatili..sramotno je da 6 zemalja daju samo jednog predstavnika u evro ligi...

avatar
ariton
Saturday, 12.05.2018
18:09

Čovek čista lopina i tačka.Ko da više ispod stola taj dobija.

avatar
mosala1983
Saturday, 12.05.2018
13:10

Мало је то безобразлук, Литванија са три милиона душа има евролигаша, а екс ју земље са преко 20 милиона душа такође само једног, а врхунска кошаркашка традиција, близу 15 НБА играча. Срамота.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 12.05.2018
14:01

Plus niko nece reci istinu, a to je da prvobitni plan EL je bio da Francuzi imaju predstavnika, a ne Jadranska liga, a posto Francuzi nisu teli u EL, tj. njihov savez im nije dao, mi smo uleteli (mislim na Jadran) kao prva zamena.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 12.05.2018
15:52

Kakve to veze ima? Pa koju to istoriju ima Turska da ima 3-4 predstavnika? U Zalgirisu da ne trazim,ali mislim da nemaju 4 igraca iz svoje drzave. Da u Zvezdi igraju Bjelica,Teo,Marjanovic,u Partizanu Bogdanovic,Jokic i ajd Kuzmic i uz to da dovedu eto Zvezda Kalinica i Pengosa,a Partizan Bertansa i Veselog i Partizan i Zvezda bi igrali EL,sta da se brukaju sa obim poluigracima?

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 12.05.2018
00:02

Bukvalno nije nista izjavio sto se do sada nije znalo. Ukoliko neko da pare dobice vajld karte pre Partizana,ukoliko ne,verovatno ce dobiti Partizan. Isto tako za Buducnost,igrace ako ispune sve sto treba i sto su rekli da hoce,sem u slucaju da Zvezda spremi budzet tipa 15m,sto se sigurno nece desiti,jer ako se ove godine nisu otvorili,tek sto nece ove sada.

avatar
MALI PLAVI
Friday, 11.05.2018
23:31

A šta je sa Panatinaikosom?

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 12.05.2018
01:54

Kad iskesiraju 10miliona evra mogu da izadju iz kola, to tad...

avatar
!?!?!?!?!?
Saturday, 12.05.2018
07:23

Da li je moguće da se sada nadate da će otkazati Panatenaikos a vi da upadnete?Vi ste zaista smešni.Sada kada ste shvatili da od odustajanja Budućnosti nema ništa sad se nadate Panatinaikosu.A vec ste jednom upali umesto Cibone!!!Da li možete ikada ostvariti nešto na pošten nacin ili samo preko tudjih ledja?Nikada niste bili i NIKADA necete postati neki ozbiljan kosarkaski klub baš zbog tih podmuklih nada - nek komšiji crkne krava....Jadni ste.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 11.05.2018
22:48