Bertomeu jedva čeka tuske klubove u Evrokupu, hoće li biti i naših?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.03.2017.
11:40
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Evrolige govorio za turske medije o novoj sezoni Evrokupa, uz izraženu nadu da će se tamošnji klubovi vratiti u ovo takmičenje.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Gotovo da je izvesno, Evrokup će naredne sezone biti mnogo jače i atraktivnije takmičenje nego što je to bio slučaj ove sezone.

Pod pritiskom iz FIBA, nekoliko uticajnih federacija nije dozvolilo svojim klubovima učešće u ovom takmičenju, ali kako sada stvari stoje, ta situacija će se na leto promeniti.

Povratak najavljuju i Italijani i Turci, nadaju se i naši klubovi da će i za njih biti mesta, a prvi čovek Evrolige već je na neki način poželeo dobrodošlicu Turcima.

''Verujem da će se klubovi iz Turske vratiti u Evrokup. Razgovarali smo o ovom problemu i sa predsednikom KS Turskom Hidom Turkogluom. I on je uveren da će se klubovi bez pritisaka odlučivati za svoj put. To je tačno ono što i mi želimo. Bilo bi sjajno da se klubovi odluče za nas. To se odnosi i na Evroligu'', izjavio je Bertomeu.

On je podsetio da je u decembru imao sastanak sa predstavnicima svih košarkaških federacija i izrazio nadu da će na kraju ove sezone atmosfera oko nastupa klubova u Evrokupu biti mnogo blaža nego prošlogodišnja.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke