Beron: "Kad Zvezda pozove, uvek se javite"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 27.08.2018.
18:28
Izvor: Sportske.net

Američki bek o svojoj ulozi u timu, prilagođavanju na Srbiju i očekivanjima javnosti...

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Bili Beron je jedno od najzvučnijih pojačanja Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Američki bek je na prvom otvorenom treningu šampiona Srbije govorio o svojoj ulozi i prilagođavanju na tim i na život u Beogradu, a otkrio je i visoke ambicije i rekao da ga pritisak ne plaši.

"Ovde sam dve nedelje i sve do sad je bilo sjajno. Supruga i ja smo se konačno uselili u stan i super je. Svako ko je oženjen razume koliko je važno da vam supruga bude srećna, tako da se sada radujemo upoznavanju i istraživanju grada. Do sada smo prilično istražili i učili gde je šta i tako.

Što se tiče terena, sve je sjajno, klub je sjajan. Nikada nije lako da se preseliš preko sveta, da odeš tri-četiri hiljade milja od kuće, ali se prilagođavamo dobro. Ludo je kad pomislim da je prošlo tek dve nedelje, jer mi deluje kao da je dva meseca, pošto smo mnogo toga uradili i na terenu i van njega. Uzbudljivo, biću ovde 9-10 meseci i stvarno jedva čekam
", rekao je 26-godišnji bek.

Kako ti se čini tim? Da li si upoznao saigrače?

"Nisam poznavano nikoga pre ove godine. Jasno je da imamo i mlade igrače i veterane, a ja sam tu negde baš u sredini, tako da pokušavamo ovim mladima da pomognemo da izrastu jer će nam biti jako važni za uspeh tokom sezone. Onda moramo da se oslonimo na iskustvo, na momke koji su igrali u Evropi.

Nikada nisam igrao u Jadranskoj ligi, tako da jedva čekam da naučim nešto o njoj. U suštini moramo da se oslonimo na one koji su već prošli ovo da nas povedu, da bismo bili uspešni ove sezone. Moramo da budemo jedinstveni da bismo ostvarili zacrtane ciljeve, timski moramo da ih ostvarimo i zato je to uzbudljivo
", rekao je Beron.

Zvezda prošle sezone nije osvojila titulu u Jadranskoj ligi, a i generalno je klub od koga se uvek i u svakoj utakmici očekuju pobede. Da li si spreman na tu vrstu pritiska i očekivanja?

"Apsolutno! Ovo će mi biti peta sezona u Evropi. Nema boljeg načina da se izazoveš nego da dođeš u Zvezdu i osvajaš titule. Kada mi je agent rekao da se interesuju za mene i kada me je trener Tomić pozvao, bio sam jako uzbuđen. Odmah sam pozvao suprugu i rekao sam joj da ćemo najverovatnije to uraditi, jer kad Zvezda pozove, obavezno se odazoveš i saslušaš. Stvarno jedva čekam izazove, kako lične tako i timske. Koji je bolji način da se popraviš nego da ostvariš svoje ciljeve sa timom koji ima iste takve?", odgovorio je on.

Da li si razgovarao sa trenerom o svojoj ulozi i poziciji na kojoj ćeš da igraš?

"Trebalo bi da vučem više na 'dvojku', a treba da budem agresivan ofanzivno, da pravim prilike ne samo za sebe nego i za tim. A ako se plejmejker umori, jasno je da mogu da ga zamenim i pozovem akciju, ali i da govorim jasno i glasno da vodim računa da budu svi organizovani.

A u odbrani ću izazivati sebe više nego što bilo ko može da me izazove, mogu da čuvam njihove najbolje ofanzivne igrače i meni je veoma važno da pokažem da to mogu da uradim. To je moja uloga", rekao je Beron.

Zvezda se priprema u Beogradu, a u sredu počinje seriju od pet prijateljskih utakmica. Prve takmičarske mečeve odigraće 20. septembra na Super kupu ABA, a sezona na Jadranu počinje 29. septembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DeXy \'92
Tuesday, 28.08.2018
11:38

Ahahah ma da,cak i amerikanci ne odbijaju poziv od ovako poznatog kosarkaskog kluba

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Tuesday, 28.08.2018
18:25

Pa normalno, kad su mutirani u stanju da plate vise nego u nba!