BERLIN KAPUT: Srpska dominacija!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 10.09.2015.
16:11
Izvor: Sportske.net

Izabranici selektora Đorđevića su prikazali još jednu sjajnu partiju, u poslednjoj utakmici grupne faze su savladali Italiju i overili prvo mesto u grupi.

eurobasket2015.org
eurobasket2015.org

Povezane vesti

Srpski reprezentativci su na odličan način započeli derbi meč saItalijom.

Miloš Teodosić je postigao prve ponene na utakmici, šut sa distance otvorio je skor koji je nastavljen i u narednim napadima.

Italija u prvih nekoliko minuta bez koša, a Kuzmić sa dva atraktivna zakucavanja na asistenciju prvo Kalinića, a posle i Teodosića povećava Seriju Srbije, koju Teodosić već u narednom napadu sa linije za slobodna bacanja povećava na 8:0!

Galinari nakon tri minuta aktivne igre postižu prve poene, siguran iza linije za tri bio je Galinari, kome u narednom napadu nije uspeo da odgovori istom merom Nikola kalinić.

Poen za poenom na sredini prve četvrtine, Italija je uspela da konsoliduje svoje redove nakon blic napada Srbije na startu utakmice, dobrom odbranom pritisla je izabranike selektora Đorđevića.

Uspeli su da se vrate, a Erceg smiruje zalet sjajnom trojkom sa distance za 15:9, aseriju nastavlja Miloš Teodosić koji za osam minuta igre već beleži 14 poena i nekoliko asistencija za 25:12.

Italijani se u završnici vraćaju u ritam, serijom od 7 poena prva čestvrtina se završava rezultatom 25:19.

Milos Teodosic

Azuri u drugu deonicu takođe ulaze dosta čvršće nego na startu meča, trojkom u prvom napadu i pored rampe Nedovića nastavljaju seriju kojom su završili prvu četvrtinu.

Italijani su nakon zaostatka od 11 ponea u jednom trenutku uspeli da smanje na koš razlike u korist Srbije, Orlovi su uspavano ušli u drugu deonicu, buđenje su nakon četiri minuta igre doneli Raduljica u dva navrata, Teodosić i uspavani Bjelica nakon nesportske lične greške Galinarija, kada se Srbija vratila na osetniju prednost od 35:27.

U italijanskom timu se u drugom delu probudio Dela Vale, koji se istakao trojkom uz raspoloženog Bargnanija koji sredinom druge deonice ima ubačenih 8 poena i standardno dobrog Galinarija.

Za razliku od prvog dela, šut u drugoj četvrtini nije služio Orlove, koji su promašili 5 uzastopnih šuteva za tri poena, a šta je promenio Miloš Teodosić na 4 minuta do kraja prvog poluvremena kada je ubacio svoj 19. poen za 40:29.

Probudili su se srpski reprezentativci u finišu poluvremena, sjajnom serijom vraćaju ubedljivu prednost od 45:34 na minut i po do kraja druge deonice.

Nepotrebna gužva na terenu ispod srpskog koša kada je Galinari obuhvatio sa leđa Kalinića, uhvatio ga za rukui dobio faul. Kalinić je pokušao da se odbrani, sudije su reagovale na vreme, ipak sve je prošlo bez većih nepotrebnih problema na terenu.

Na poluvreme se odlazi rezultatom 48:40 u korist srpskog tima.

Miroslav Raduljica

Drugo poluvreme startuje donekle opuštenijom igrom našeg tima, ali je stvari razdrmao Marković trojkom za 55:46.

Buđenje je došlo vrlo brzo, Orlovi su ponovo krenuli u seriju!

Ispostavlja se tačnim da je treća četvrtina vreme kada Srbija igra najbolje, još jednom mini serijom Orlovi dolaze do plus 15, do najveće prednosti do sada i rezultata od 63:48.

Probudio se i Bjelica, prešao dvocifren broj poena, na dva minuta do kraja treće deonice uz 13 poena zabeležio 5 asistencija i 2 skoka.

Donekle sporijim tempom je završena treća četvrtina, srpski košarkaši održavaju prednost i sa rezultatom 76 i košem u poslednjoj sekundi Miroslava Raduljice naspram italijanskih 59 ulazi se u poslednju četvrtinu.

Aleksandar Djordjevic

Poslednji deo utakmice za srpski tim počinje trojkom Ercega, koji stiže do svog devetog poena na meču.

Italijani nemaju odgovor za raznovrsne napade srpskog tima, Bjelica, Raduljica i Teodosić su rešeni da dotuku rivala, obzirom da Srbija stiže do najubedljivije prednosti na meču - 19 razlike - 88:69.

Isti ritam se nastavlja do samog kraja, Srbija preko Nedovića ubacuje svoju jedanaestu trojku od ukupno 26 pokušaja, i dolazi do prednosti od 95:73 i najveće prednosti na ovom meču od 22 poena razlike.

Na pravi način je i overena pobeda nad Italijom, ali-up za Kalinića u dva navrata koji takve prilike ne propušta - 99:80!

Opšti zaključak sa utakmice u kojoj je apsolutnu dominaciju prikazao Miloš Teodosić sa svojih 26 poena, jednim skokom i osam asistencija, jeste da je Srbija apsolutno zasluženo na prvom mestu u svojoj grupi i da imamo velikog favorita za najveća dela na ovogodišnjem Evrobasketu!

Konačni ishod meča, Srbija - Italija 101:82!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Vukic
Thursday, 10.09.2015
16:55

bravo dosad bili humani ostavljali da igraju od nedelje otpisujemo(reckamo)

avatar
Čika Marko
Thursday, 10.09.2015
16:53

Au brate pa ni sami ne znamo koliko smo jaki....

avatar
Thursday, 10.09.2015
16:42

Gazi sve redom!

avatar
Zizu
Thursday, 10.09.2015
16:33

Ubacite Amerikance i na Evropsko prvenstvo, čisto da imamo sa kim da igramo.

avatar
Velimir Babic
Thursday, 10.09.2015
16:29

samo da zadrze formu,bravo momci!!!!

avatar
Z
Thursday, 10.09.2015
16:27

5-0 u OVAKVOJ grupi, grupi smrti....Kakva smo klasicna KAZNENA EKSPEDICIJA!

avatar
Lazalaza
Thursday, 10.09.2015
16:25

plasim se da ne bude sve kako treba i onda npr u polufinalu poraz neki.

avatar
Return оf the King
Thursday, 10.09.2015
16:23

Ko prodje sa manje od 10 razlike da peva, kaznena ekspedicija.nKako je Sale uklopio ekipu...Sta bi samo bilo da je tu i Bobi.nTri ekipe su koliko toliko na nasem nivou. Spanija, Francuska i Grcka. nSvi znamo koliko je tesko pobediti istog rivala dva puta na jednom takmicenju, Francuska domacin sa Tonijem Parkerom i Grcka sa Vasilisom izgleda sjajno. Ali verujem da cemo stvariti jos 4 pobede i doneti zlato tamo gde mu je mesto. Napred Srbija !

avatar
Barça el honor
Thursday, 10.09.2015
16:22

Ja sam odusevljen nasom igrom,italijani razbijeni! Prosetali smo se kroz ubedljivo najjacu grupu.Sledi nokaut faza,uz ovakav pristup ocekujem da mozemo pobediti svakoga ali korak po korak.Srbija!

avatar
the NormalOne
Thursday, 10.09.2015
16:21

Neverovatna igra,Teo maestralan pokazaju koliko mu je ekipa bitna,brzo je dosao do 20 mogao je lagano da prebaci 35 al nije sutao,Raduljica zver IMAMO CENTRA iako sam se plasio za tu poziciju i Kuzmic me je prijatno iznenadio,Bjelica klasicno najbolji igrac iz senke ,Nedovic zver meni licno najomiljeniji igrac ove reprezentacije,kakav bek..Jedva cekam sledecu tekmu :)))

avatar
nema_frke
Thursday, 10.09.2015
21:43

Ovo za bjelicu je najrelanije sto si rekao,najbolji igrac iz senke bukvalno

avatar
Catalunya <3
Thursday, 10.09.2015
16:13

Kakvo gaženje Žabara...xexexex

avatar
djoxydjo
Thursday, 10.09.2015
16:12

Sve osim finala je iznenadjenje,NAPRED SRBIJA!!! :-D:-)