Berić: "Božić će biti veliki trener"

Autor: Beta Beta
sreda 16.09.2015.
16:16
Izvor: Beta

Prvi zamenik Nikole Pekovića u KK Partizan poručio je danas da klub u Petru Božiću vidi budućeg velikog trenera sa kojim crno-beli žele da ostvare dugogodišnje planove.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Potpredsednik košarkaškog kluba Partizan Miroslav Berić rekao je danas da nova uprava u Petru Božiću vidi "budućeg velikog trenera" i istakao da je glavni zadatak crno-belih u narednom periodu finansijska konsolidacija.

"Na Upravnom odboru, a na predlog sportskog direktora, Božić je jednoglasno izabran za novog trenera. Sa Perom je potpisano na dve plus jednu godinu, ali mi imamo ambiciju da dugo ostane u klubu i u njemu vidimo budućeg velikog trenera", rekao je Berić novinarima na stadionu Partizana.

Košarkaški klub Partizan zvanično je danas imenovao Petra Božića za novog trenera. Božić na klupu crno-belih dolazi umesto Duška Vujoševića, čiji je bio asistent tokom prethodne dve sezone.

"Finansijska konsolidacija je glavni cilj kluba. Sama činjenica da nismo u blokadi je već veliki korak. To je rešeno, pojavila se ta svetlost. Najvažnije što nam treba je strpljenje", rekao je Berić.

Zvaničnom predstavljanju novog trenera prisustvovao je i sportski direktor Partizana Dragan Todorić, koji je naveo da će odgovarati "samo na zanimljiva pitanja". Prvo zanimljivo pitanje novinara upućeno Todoriću je bilo da li planira da ode u penziju.

"Ne spremam se za penziju, imam još četiri godine do penzije, novi zakon mi ide na ruku. Nadam se da ćemo se gledati još četiri godine", rekao je Todorić.

Dugogodišnji operativac KK Partizan optimista je po pitanju finansijske konsolidacije kluba.

"Partizan je došao u najteži period od kad sam ja u klubu, a tu sam 40 godina. Došli smo u situaciju da nijedan igrač neće da dođe jer zna da neće da dobije ono što je dogovorio sa klubom. Sve što se desilo u ovih 10 dana. I mene je iznenadio koliko je ozbiljno Nikola Peković ušao u ovu priču. Cilj nam je da konsolidujemo klub i da povratimo imidž koji smo imali ranije", rekao je Todorić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke