Beogradski rulet "crveno i crno" - Volden stopama Divca, Vujoševića, Dalipagića, Kinsija...

Autor: Ivan Cvetković
subota 27.06.2020.
15:46
Izvor: Sportske.net

Broj košarkaša i trenera koji su branili boje dva najveća srpska tima nije mali, ali je potez Amerikanca izazvao veliku buru.

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Nema sumnje da bi prelazak Korija Voldena iz Partizana u Crvenu zvezdu razdrmao čitav region, ali činjenica je da ne bi bio prvi, verovatno ni poslednji košarkaš koji bi se odlučio da dres jednog večitog rivala zameni drugim.

Najpoznatiji slučaj je svakako onaj iz 1999. godine kada je Vlade Divac zbog NBA lokauta odlučio da se na kratko vratio u Jugoslaviju.

Tako je u januaru odigrao dve utakmice u Evroligi za "crveno-bele" i za to je navodno dobio 500.000 dolara, ali je nakon toga istakao da je pogrešio i po završetku lokauta potpisao za Sakramento.


Takođe, i Dražen Dalipagić je posle ukupno osam sezona u Partizanu odlučio da, nakon angažmana u Veroni, zaigra za Crvenu zvezdu gde je i završio igračku karijeru.

Od istaknutih košarkaša tu su još i i Milan Gurović, Dejan Tomašević, Miloš Vujanić, Bora Stanković, Zoran Moka Slavnić, Aleksandar Nikolić, Lorens Roberts...

Milan Gurovic

Poslednji u nizu pre Voldena bio je dolazak Stefana Jankovića u Partizan 2018. godine.

Što se trenera tiče, i tu ima nekoliko veoma zanimljivih primera.

I Partizan i Zvezdu su vodili Duško Vujošević, Ranko Žeravica, Zoran Moka Slavnić, Miroslav Muta Nikolić...

Na sličan potez poput Voldenovog, da iz Partizana pređe direktno u Crvenu zvezdu, odlučila su se petorica košarkaša - Vladimir Đokić, Dragan Lukovski, Boris Bakić, Darko Balaban i Raško Katić.

Direktnih prelazaka u suprotnom smeru bilo je dvostruko više, čak 12 - Mlađan Šilobad, Dragoljub Vidačić, Dejan Tomašević, Miloš Vujanić, Luka Bogdanović, Goran Ćakić, Đuro Ostojić, Lorens Roberts, Ivan Marinković, Aleksandar Cvetković, Aleksandar Aranitović i Stefan Janković.

baner 7

Evo spiska svih košarkaša, koji su deo karijere proveli u Crvenoj zvezdi i Partizanu: Borislav Stanković, Aleksandar Nikolić, Milan Blagojević, Đorđe Lazić, Đorđe Konjović, Milan Radivojević, Borislav Ćurčić, Branko Radović, Zoran Slavnić, Dražen Dalipagić, Mlađan Šilobad Oliver Popović, Nebojša Bukumirović, Igor Perović, Dejan Tomašević, Milan Dozet, Dragoljub Vidačić, Zoran Sretenović, Aleksandar Gilić, Dragan Lukovski, Vladimir Đokić, Slobodan Šljivančanin, Jovo Stanojević, Goran Savanović, Nemanja Jelesijević, Aleksandar Gajić, Vlade Divac, Goran Ćakić, Miloš Vujanić, Marko Lekić, Luka Bogdanović, Mirko Kovač, Milan Gurović, Slavko Vraneš, Raško Katić, Ivan Radenović, Boris Bakić, Čedomir Vitkovac, Sava Lešić, Darko Balaban, Strahinja Milošević, Stevan Milošević, Lorens Roberts, Predrag Samardžiski, Ivan Marinković, Andreja Milutinović Aleksandar Cvetković, Terens Kinsi, Aleksandar Aranitović, Nikola Radičević i Stefan Janković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 28.06.2020
14:34

Lukovski je presao pre Djokica.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 28.06.2020
08:24

Zaboravili ste dzejmsa gista.

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 27.06.2020
21:16

Divacje ostvario svoj decacki san sad mozemirno da spava do kraja zivota.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 27.06.2020
16:59

Vlade Divac, covek koji je u Zvezdi imao platu ravnu samom kremu NBA lige. 250 000 dolara po utakmici, pa to ni Dzordan tada nije imao možda.

avatar
Petar Petar
Saturday, 27.06.2020
16:06

Ovo nikako nije stopama istih jer niko od njih nije direktno iz Partizana presao u Zvezdu.

avatar
jebach
Saturday, 27.06.2020
17:28

...i nije sam platio da predje u rivalski klub!

avatar
jebach
Saturday, 27.06.2020
17:29

...i niko od njih nije platio da predje u rivalski klub!