"Beli" se raspucao, za rivala koš kao okean! Lebron postao bek, dobre vesti za Tea!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.10.2017.
09:05
Izvor: Sportske.net

Minesoti ništa nije bilo jasno, Klipersi bez našeg pleja održali lekciju Juti. Lebron može sve...

Epa/Cj Gunther
Epa/Cj Gunther

Povezane vesti

Klipersi su nastavili da pobeđuju i bez Miloša Teodosića. Ostin Rivers je zauzeo Teovo mesto u petorci, Blejk Grifini nastavio sa sjajnim partijama. Ubacio je 22 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija u lakoj pobedi nad Jutom. Džez je startovao iznad očekivanja, ali su spušteni na zemlju u El-Eju.

Juta je izbrisala veliku prednost domaćih, spustila se na jedan posed u finišu, ali su se Klipsi uozbiljili i slavili, mala osveta za eliminaciju u plej ofu prošle sezone.

Što se Teodosića tiče, Dok Rivers je otkrio da povreda nije toliko strašna, da nije ništa polomljeno, ali nije precizirao kada će se Srbin vratiti na teren. Trenerov sin Ostin je mesto u petorci obeležio sa 19 poena.

Minesota je doživela neočekivanu katastrofu kod kuće, Indijana im je utrpala 130 poena, Bojan Bogdanović odličan sa 19 kod Pejsersa koji na startu deluju bolje od očekivanog. Bjelica među najboljima u Vukovima, 18 poena, 4 trojke, imao je skok i dve asistencije, ali to nije mnogo vredelo, Indijana nije mogla da promaši. Domaćin bez Batlera, ali kako kaže trener Tibodo, to nije opravdanje. Indijana je šutirala 68% u prvoj četvrtini, do kraja su bili blizu tog proseka, pogodili 10 trojki iz 22 pokušaja. Dobili bi, iskreno i mnogo jači tim od Minesote.



Portlandu je posao protiv Pelikansa bio olakšan, povredio se posle pet minuta Entoni Dejvis, nije ništa ozbiljno, Kazins je ubacio 39 poena, bez nagrade, pobeda je ostala u Oregonu.

U starom dobrom derbiju između Bostona i Njujorka nije bilo dileme očajni Porzingis je oduzeo svaku šansu gostima. Kod Kelta, odlična partija rukija Tejtuma, 22 poena, Braun je dodao 23, nije bilo potrebe da Irving forsira. Kajri je ubacio 20 poena, imao 7 asistencija, Boston je prevazišao šok sa starta zbog povrede Hejvarda i dobio dva meča u nizu. Niksi još bez pobede, ali to više nije za naslovne strane.

Nikola Vučević je posle dve sjajne partije uzeo predah, 12 poena, 9 skokova za Crnogorca, Orlando je dobio i treći meč u nizu. Aron Gordon je napunio Netse, ubacio im je 41 poen, pa je Orlando sada na skoru 3-1. D'Anđelo Rasel je završio sa 29 kod gostiju, ali se ispromašivao.

Klivlend je dobio Čikago, 34 poena, 13 asistencija Lebrona, Čikago je učinio sve, čak vodio pred poslednju četvrtinu, ali protiv "Kralja" se ne može. Taj Lu eksperimentiše sa raznim postavama, Lebron je igrao beka, Tristan Tompon centra, zanimljivo da je Klivlend prekinuo seriju Čikaga od pet pobeda u ovim mečevima. Bulsi im ne leže, primili su noćas 17 trojki, ali ipak stigli do pobede. Vejd je tražio od trenera da počne sa klupe, dao je doprinos protiv doskorašnjeg kluba, ubacio 11 poena.

Rezultati:

La Klipers - Juta 102:84
Portland - Nju Orleans 103:93
Minesota - Indijana 107:130
Boston - - Njujork 110:89
Orlando - Bruklin 125:121
Klivlend - Čikago 119:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 25.10.2017
09:43

Samo još jednom da napišem, kao što sam i prije sezone pisao Tejtum ili Ben Simons ruki godine..

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 25.10.2017
15:30

Lauri Merkanen je moj favorit za tu nagradu

avatar
lonchy2909
Wednesday, 25.10.2017
18:51

Markanen ima srece samo sto igra u raspalom cikagu pa ce dobijati minutazu. Momak je odlican, ali cemu trebati par sezona da pokaze pin potencijal. Jos je on mlad izelenda bude tako dobar.