"Beli" i "Bogi" uručili poklon "Kralju" Džejmsu, KAT odigrao jednu od partija veka!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 31.12.2018.
09:14
Izvor: Sportske.net

Osveta Lejkersa protiv Sakramenta, Lebron slavio rođendan van terena, a ono što je napravio Karl Entoni Tauns ulazi u istoriju igre, rame uz rame sa Džabarom.

CJ GUNTHER
CJ GUNTHER

Povezane vesti

Brendon Ingram je preuzeo ulogu lidera u odsustvu Lebrona Džejmsa. Lejkersi su slavili protiv Sakramenta, Ingram je uz 21 poen, imao 9 asistencija i 7 skokova.

Ovo je za "Kralja" bio poklon za 34. rođendan, on je povređen, ali je tim pokazao dosta od njegovog duha u finišu utakmice kada je okrenuo rezultat serijom 18:4.

Sakramento je stao posle tri četvrtine u kojima su šutirali oko 54%, u poslednjoj nisu ubacili ništa, ovo je osveta Lejkersa za onu "Bogdanovu pobedu" u poslednjoj sekundi pre četiri dana.

Bogdanović dobar, 21 poen, uz 50% šuta, imao je 5 skokova i 4 asistencije, Bjelica 5 poena, mada nije puno ni šutirao, uhvatio je 9 lopti.

Portland je rasturio Filadelfiju u Oregonu, MekKolum je ubacio 35 poena Siksersima koji ne blistaju. Bili su bez Embida, ali generalno Fili mnogo slabije igra na strani, kao da im nedostaje energija sa tribina. MekKolum je inače bio užasan u poslednjih nekoliko mečeva, nije mogao da pogodi ništa, ali posle šest loših mečeva je pokazao pravo lice. Čitav tim je šutirao sjajno oko 60%, Nurkić je opet odigrao odlično, u poslednja tri meča ima prosek oko 21 poen i blizu 10 skokova. Noćas je ubacio 14 poena, imao 7 skokova i 3 asistencije.

Dalas je srušio Oklahomu prišao na jednu utakmicu do 50%, DeAndre Džordan je uz 12 poena, imao 17 skokova. Luka Dončić je ubacio 25 poena, uz 7 asistencija, prodao je šest lopti, ali Slovenac više nije ni za koga na svetu iznenađenje, preporodio je tim koji je strašan kod kuće, ima skor 15:3. Meč je rešio Denis Smit Džunior, pogodio je ključne poene, sačuvao Pola Džordža u poslednjem minutu, Vestbruk je promašio šut za pobedu. Inače, Ras je šutirao manje od 25%, završio sa 9 poena, 9 skokova i 8 asistencija, njegov tim je izgubio +6 u finišu, a nisu pomogla ni 36 poena Pola Džordža.

Toronto je dobio Čikago, Bulsi su odigrali odličnu odbranu, bili tvrd orah za lidera, ali su Kanađani uz 27 poena Leonarda nekako dobili i na neki način se iskupili za očajnu partiju u Orlandu, mada se vidi da nisu u formi.

Neverovatna partija Taunsa je presudila Majamiju. KAT je na Floridi ubacio 34 poena, imao 18 skokova, 7 asistencija, 6 blokada, 3 ukradene lopte, bukvalno sam je ohladio "Vrelinu".

Samo još jedan igrač u istoriji imao je ovakav učinak večeri i to Karim Abdul Džabar u novembru 1975. On je tada ubacio 35 poena, imao 19 skokova, 9 asistencija i 8 blokada protiv Feniksa.

Orlando je na matineu savladao Detroit, Vučević po navici 22 poena, 11 skokova, 4 asistencije, 2 blokade. Meč viner je bio Furnije, pogodio je sa sirenom, pa je pobeda ostala domaćinu koji je izgubio +8 u finišu, ali ipak stigao do trijumfa u izjednačenom meču.

Rezultati:

Orlando - Detroit 109:107
LA Lejkers - Sakramento 121:114
Portland - Filadelfija 129:95
Dalas - Oklahoma 105:103
Toronto - Čikago 95:89
Majami - Minesota 104:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke