BBL: Sjajni Jović i Lučić vodili Bavarce do nove pobede, Radonjić 7/7

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.04.2018.
18:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaši minhenskog Bajerna upisali su i 30. trijumf u Bundesligi ove sezone.

Povezane vesti

Izabranici Dejana Radonjića slavili su na svom parketu protiv Bremerhafena rezultatom 98-95.

Bajern je ovoga puta imao jako težak posao, kako su gosti imali prednost u većem delu susreta.

Prvi kvartal okončan je sa sedam poena prednosti u korist Bremerhafena, koji uspeva da zadrži prednost i do poluvremena, pa gosti na veliki odmor odlaze sa četiri poena prednosti.

U trećem kvartalu slična slika, gosti su držali prednost u svojim rukama, ali je nakon 30 minuta igre ona iznosila svega dva poena.

Bajern je nastavio na sve načine da pokušava da preokrene rezultat, a to im je uspelo pred kraj prve četvrtine, kada su došli do prednosti od 90-89.

Usledila je rezultatska klackalica, da bi na 17 sekundi do kraja Stefan Jović pogodio trojku pri rezultatu 93-93, Bajern je bio na pragu trijumfa.

Gosti potom pogađaju dva penala na 11 sekundi do kraja, ali je Bajern uspeo da potroši vreme u narednom napadu, da bi Lučić u poslednjim sekundama overio pobedu za pulene Dejana Radonjića.

Sjajnu partiju, možda i najbolju od prelaska u redove tima iz Minehna, odigrao je Stefan Jović, zaključno sa ključnom trojkom upisao je 17 poena, po šest skokova i asistencija i tri ukradene lopte.

Pratio ga je drugi srpski reprezentativac, Vladimir Lučić je za samo 15 minuta na parketu upisao 16 poena i po tri skoka i ukradene lopte.

Dvocifreni su bili i Kaningem sa 14, kao i Đedović i Hobs sa po 11 poena.

Bio je to 30. trijumf Bajerna ove sezone, sedmi vezani pod vođstvom Dejana Radonjića, ostale pobede idu na račun Aleksandra Đorđevića, kojeg je crnogorski stručnjak i nasledio na klupi Bavaraca.

Bajern će jasno sa prvog mesta u doigravanje, ostaje da se vidi kakav će raspored na tabeli biti ispod njih, jasno je samo da će Alba biti druga i da će Ludvisburg biti treći.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke