BBL: Saletov Bajern u seriji, Bavarci slavili u prestonici

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.11.2017.
17:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaši minhenskog Bajerna slavili su na gostovanju berlinskoj Albi u osmom kolu nemačke Bundeslige.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Puleni Aleksandra Đorđevića upisali su svoj sedmi vezani trijumf u svim takmičenjima, kako su kao gosti bili bolji Albe rezultatom 70-80.

Bajern je od starta nametnuo svoj ritam, držali su stvari u svojim rukama u prvoj deonici, ali nisu uspevali ozbiljnije da se odlepe.

U drugoj četvrtini, na samom startu, dolaze i do dvocifrene razlike, ali se Alba potom budi i dolazi do preokreta. Domaćin je odigrao odličnu drugu četvrtinu i na odmor od 15 minuta otišao sa dva poena viška.

Treći kvartal je počeo vrlo loše za obe ekipe, a onda je Bajern ubacio u drugu. Serijom 12-0 Bavarci dolaze do 11 poena prednosti pred poslednji kvartal i tako prelamaju meč u svoju korist. Domaća ekipa nije uspela da postigne koš u poslednjih četiri i po minuta treće deonice.

Alba je potpuno pala, Bajern je nastavio da dominira, držali su dvocifrenu prednost tokom cele deonice, došli i do maksimalnih +16, pa su na kraju zasluženo slavili.

Kao i uvek, veliki broj igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom u redovima Bavaraca, predvodio ih je Đedović sa 14 poena, po 12 su dodali Kaningem i Reding, dok su po 10 upisali Hobs i Milan Mačvan, srpski reprezentativac je dodao i po tri skoka i asistencije, kao i dve ukradene lopte. Stefan Jović je meč završio sa pet poena i sa po tri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte.

U poraženom sastavu Pejton Siva 21 poen, 12 je dodao Baterfild, dok se na 11 zaustavio Grigonis. Stefan Peno tri poena, tri skoka i dve asistencije za 15 minuta.

Bajern je ostao na čelu tabele sa skorom 7-1, dok je Alba ostala druga sa 7-2.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke