BBL: Radonjićevi puleni poklekli u poslednjoj četvrtini, Bamberg poravnao u seriji

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.05.2018.
22:21
Izvor: Sportske.net

U drugom susretu polufinalne serije plej-ofa u Nemačkoj, aktuelni šampion je slavio protiv najboljeg tima iz regularnog dela sezone.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Košarkaši Brose Bamberga slavili su pred svojom publikom protiv minhenskog Bajerna rezultatom 78-65, te su tako poravnali rezultat u seriji (1:1).

Bajern je dobio prvi kvartal sa 16-19, u nastavku dolaze i do 13 poena viška, ali je Brose serijom u poslednjim minutima prvog poluvremena uspeo da spusti deficit pred odlazak na veliki odmor na samo pola koša.

U trećoj deonici Brose dolazi i do preokreta, da bi se zahvaljujući poenima Bavaraca u poslednjim sekundama na odmor pred odlučujući kvarta otišlo sa nerešenim rezultatom.

U odlučujućem kvartalu je domaćin bio daleko bolji rival, stekli su brzo i dvocifrenu prednost, te su na kraju slavili i oduzeli priliku Bavarcima da u svom domu, u utakmici broj tri, imaju "meč loptu".

Aktuelne šampiona je do pobede predvodio Dorel Rajt sa 22 poena, pratili su ga Lo sa 14, Heket sa 11 i Aleksej Nikolić sa 10 postignutih poena. Bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović nije nastupio.

U ekipi Dejana Radonjića istakao se Kaningem sa 16 poena, pola koša manje dodao je Bartel, dok je 12 poena upisao Devin Buker. Vladimir Lučić nije nastupio u Bambergu, dok je Stefan Jović ostvario učinak od tri poena i tri asistencije, uz po jedan skok i ukradenu loptu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke